HAJKA NA UČITELJICU IZ SARAJEVA: Objavila sliku sa šajkačom na glavi, reagovalo MINISTARSTVO

Datum:

Share post:

Učiteljica Osnovne škole “Čengić Vila I” Dijana Pelidija svojim je kontroverznim postovima na društvenim mrežama izazvala gnjev dijela građana Sarajeva, zbog čega su reagovali nadležni poručivši kako će poduzeti mjere ukoliko im zakon bude dozvoljavao. Pelidija se izvinila poručivši da su njene objave izvučene iz konteksta.

Učiteljica Dijana Pelidija predaje nastavu učenicima od prvog do četvrtog razreda u sklopu produženog boravka u Osnovnoj školi “Čengić Vila I” u Novom Sarajevu.

Na društvenoj mreži Facebook je objavljivala, sudeći prema reakcijama uvrijeđenih korisnika društvenih mreža koji su spasili njene objave sa određenih grupa, degutantne fotografije i postove.

Iz jedne fotografije koja kruži društvenim mrežama uočljivo je da se Pelidija fotografisala pored štanda sa četničkom ikonografijom, sa šajkačom na glavi.

TESTNA REKLAMA

Pelidija tvrdi da se šalila i da su njene šale izvučene iz konteksta, napominjući da ne podržava nikakve nacionalističke ideologije. Na to su pokušali ukazati i pojedini korisnici društvenih mreža koji su je poznavali od ranije.

Ministarka za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Zineta Bogunić odgovorila je građanima koji su prijavili sporne objave učiteljice, poručivši kako prosvjetni radnici moraju poštovati različitosti djece i roditelja.

– Svakako ću ovo istražiti. Preduzeću mjere ukoliko mi zakonske mogućnosti budu dozvoljavale – odgovorila je ministarka Bogunić.

Ministar rada i socijalne politike Kantona Sarajevo Malik Garibija je rekao kako je nedopustivo da osoba sa takvim postovima, ukoliko su zaista njeni, uči bilo čiju djecu.

– Pitanje ću prenijeti na narednu sjednicu Vlade KS – odgovorio je Garibija građaninu koji ga je upoznao sa spornim objavama putem Twittera.

Dijana Pelidija se nakon svega odlučila izviniti građanima, poručivši kako su svi postovi izvučeni iz konteksta.

– Želim da se izvinim svima koji su se osjetili uvrijeđeno, ali opet naglašavam da moja namjera nikada i niti u jednom trenutku nije bila mrziteljska, zlobna, fašistička, nacionalistička ili tome slično – napisala je ona.

Ona je rekla da nikada u životu nije pomislila ništa loše niti ružno niti zlo nijednoj osobi, muslimanu, Bošnjaku ili bilo kome s kim je ulazila u razgovore.

– I sama potičem iz bošnjačke porodice. Moj stil komentarisanja je uvijek imao jedan jedini ton, a to je šala i neobavezne interne zafrkancije koje nisu nikada imale namjeru da uvrijede bilo koga. Možda su šale bile loše, ali moje namjere nisu – poručila je Pelidija.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: klix.ba

 

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

DODIK: Nikada ne zaboraviti nevine srpske žrtve pobijene na Petrovačkoj cesti

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da srpski narod nikada neće zaboraviti i nikada neće prestati...

NEŠIĆ, DNS: Ekonomija i nova radna mjesta su najveći nacionalni interes

"Razvoj ekonomije, nova radna mjesta i stabilnost su najveći nacionalni interes. Prioritet je da pravimo nove fabrike, a...

„Podrška najmlađim sugrađanima“ Mališani iz Ugljevika učesnici NTC kampa na Gučevu

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić zajedno sa šefom kabineta Miloradom Jovičićem posjetio je večeras mališane iz Ugljevika, njih...

MLADEN MITROVIĆ, DONJE CRNJELOVO: Podržavam ministra da se projekat navodnjavanja proširi (video)

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS, Boris Pašalić, ministar komunikacija i transporta BiH, Vojin Mitrovićem i pomoćnik ministra...