Grobno mjesto u najvećim bh. gradovima košta i nekoliko hiljada KM

Datum:

Share post:

Da bi bili sahranjeni u najvećim bh. gradovima građani za grobno mjesto moraju izdvojiti i po nekoliko hiljada KM te tako grobno mjesto u banjalučkom groblju u Drakuliću košta 1.000 KM, dok na gradskom groblju “Sv. Mihovil” u Sarajevu košta 3.000 KM.

Tako se u oglasima na groblju u Trnu može pronaći grobno mjesto za dvoje za 3.500 KM, a kako je pojašnjeno, ovo je nova i nekorištena grobnica od mermera.

Dalje se može pronaći i grobnica na novom dijelu Rebrovačkog groblja, a za koju je potrebno izdvojiti skoro 10.000 KM.

Kako je navedeno u ovom oglasu, na toj lokaciji se prodaje vodonepropusna grobnica, s urađenom hidroizolacijom, a kako su istakli, postavljen je mramor na sav vanjski dio, koji je tamne boje. Cijena je čak 9.500 KM.

TESTNA REKLAMA

Osim toga, na gradskom groblju na Pobrđu prodaje se duplo grobno mjesto, ukop za četvoro, sa spomenikom za 14.000 KM, s tim da je u opisu navedeno da je lokacija neposredno ispod kapele na gradskom groblju.

S druge strane, na sarajevskom groblju “Vlakovo” grobno mjesto košta 1.100 KM, dok dupli ukop na gradskom groblju “Bare” u Sarajevu na pravoslavnoj parceli košta 5.000 KM.

Na istom groblju kompletna grobnica od granita sa spomenikom u centralnom dijelu, a u kojoj se mogu smjestiti tri osobe, košta 6.000 KM.

U manjim mjestima cijene su duplo niže te tako grobno mjesto na gradskom groblju “Bare” u Palama košta, sudeći prema postavljenom oglasu, 500 KM.

Kako je kazao za “Nezavisne novine” Željko Grbić, direktor “Gradskog groblja” Banjaluka, groblje na Pobrđu je popunjeno, dok u Vrbanji ima slobodnih mjesta za ukop.

“Na groblju u Vrbanji imamo slobodnih mjesta za ukop u narednih 30 godina. Groblje na Pobrđu je popunjeno, a za ostala groblja nemamo ingerencije, pa samim tim ni informaciju o popunjenosti ostalih groblja na teritoriji grada”, kazao je Grbić.

Prema njegovim riječima, uređeno grobno mjesto u Vrbanji košta 1.400 KM s uračunatim PDV-om i predviđeno je da se mogu sahraniti dvije osobe.

Kako ističe, cijene se nisu mijenjale u prethodnih nekoliko godina, odnosno od 2014. godine.

Osim toga, za svako kupljeno grobno mjesto u gradu na Vrbasu potrebno je izdvojiti novac i za godišnje održavanje, a čija cijena iznosi 24 KM s uračunatim PDV-om.

Jedan Banjalučanin koji je planirao u narednom periodu kupiti dva grobna mjesta kazao nam je da su cijene zaista visoke te da čak razmišlja da ih kupi negdje izvan grada.

“Ja vjerujem da je jedan od razloga visokih cijena u većim gradovima i to što su mnogo ljudi doselilo pa su i groblja popunjena, a svjedoci smo da su cijene niže u manjim mjestima”, kazao je ovaj Banjalučanin.

Dešavanja u Bijeljini
Foto: pixabay.com / Ilustracija
Izvor: nezavisne.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Formirana Omladina Gradskog odbora RSS Bijeljina (foto)

U Republičkoj stranci Srpske održan je sastanak povodom formiranja Omladine Gradskog odbora RSS Bijeljina, kojem je prisustvovalo tridesetak...

Danas je Sveti Sava, školska slava

Savindan se obeležava u čast prvog srpskog arhiepiskopa, prosvetitelja i tvorca zakonodavstva. Sveti Sava se smatra začetnikom srpske...

Ako imate Samsung Galaxy telefon ažurirajte Galaxy Store

​Istraživači kompanije NCC Group, koja se bavi sajber bezbjednošću, otkrili su ranjivosti u Galaxy Store aplikaciji, koja je...

AGRO SAVJET: Plodored u povrtarskoj proizvodnji

Plodored je organizovano smenjivanje povrtarskih usjeva na istoj parceli u toku određenog broja godina, obično 3 do 7...