“Grawe osiguranje“ oborio decenijski rekord

Datum:

Share post:

Lider u oblasti životnog osiguranja u Republici Srpskoj, Grawe osiguranje Banjaluka, prošlu godinu završilo je sa dobiti od 1,6 miliona KM i ostvarenom premijom od 17,5 miliona ili pet odsto više u odnosu 2017. godinu.

Skupština akcionara Grawe osiguranja danas je usvojila izvještaj o poslovanju za 2018. godinu, uz pohvale menadžmentu i ocjenu da je ovo jedna od najuspješnijih godina.

Ostvarili smo premiju od 17.493.000 KM, što je više od plana. Ako se uzme u obzir da, za razliku od konkurencije, imamo oko 400 isteka polisa godišnje kojima isplaćujemo osiguranu sumu i pripadajuću dobit, taj rezultat je još bolji“, rekao je za CAPITAL direktor Grawe osiguranja Veselin Petković.

Ističe da je u skladu sa planom ostvarena dobit od 1.676.000 KM, koja je nešto manja u odnosu na 2017. godinu, ali iz opravdanog razloga jer su znatnim rastom prodaje životnih osiguranja povećani rashodi za provizije.

TESTNA REKLAMA

Najveća provizija u životnim osiguranjima plaća se u prvoj godini i upravo zbog toga, nama je prethodna godina zapravo bila najuspješnija u prodaji poslije 2008. godine“, kaže Petković.

Grawe osiguranje nastavlja sa odličnim poslovanjem i ove godine, te na osnovu prodaje iz prva dva mjeseca već temelje čvrste procjene da će ostvariti rekordne rezultate.

Ova godina krenula je odlično, očekujemo da ćemo ispuniti godišnji plan. Stabilan rast i zadržavanje liderske pozicije u životnim osiguranjima. Naš glavni konkurent je sad daleko iza nas, sa oko 20 odsto manje tržišta“, ističe direktor Grawe osiguranja.

​Izvor: capital.ba

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

EVIDENCIJA PREKIDA ISPORUKE ELEKTRIČNE ENERGIJE ZA DAN 21. i 22. 08.2022. god.

Datum RJ/Poslovnica Elektroenergetski objekat   Područje bez napajanja   Razlog prekida isporuke Vrijeme prekida isporuke Početak    Završetak 21.08.2022. Vlasenica Han Pijesak DV 35 kV MHE Gornji Zalukovik – Han Pijesak Kompletan...

U Agenciji za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske održan je sastanak radne grupe za koordinaciju aktivnosti iz oblasti bezbjednosti saobraćaja

U Agenciji održan sastanak radne grupe za koordinaciju aktivnosti U Agenciji za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske održan je sastanak...

Zakon o zaštiti ćirilice i srpskog jezika stupa na snagu do kraja mjeseca

Ministar prosvjete i kulture Republike srpske Natalija Trivić očekuje da do kraja mjeseca na snagu stupe Zakon o...

Obilježeno 32 godine od osnivanja SDS u Kozarskoj Dubici

Na velikom narodnom zboru kod manastira Moštanice povodom pravoslavnog praznika Preobraženja Gospodnjeg, juče je proslavljeno 32. godine od...