Uručenjem povelje „MERMER I ZVUCI“ predstavi „Hasanaginica“ Ljubomira Simovića u režiji Dušana Tuzlančića sinoć je završena istoimena renomirana umjetnička manifestacija koja se održava u Aranđelovcu. U toku dva kalendarska mjeseca najkvalitetniji umjetnički sadržaji Srbije i regiona prikazani su u programu, ovog, 59-og po redu festivala, jednog od najstarijih u Evropi. Pred prepunim amfiteatrom ljetnje scene , publika je dugim aplauzom ispratila bijeljinske, banjalučke i novosadske aktere ove predstave.

„ Izuzetna nam je čast ukazana činjenicom da zatvorimo ovakav festival. Prije nekoliko večeri ovdje je održano umjetničko veče posvećeno velikanu Živanu Saramandiću, noć prije nas je gostovao Matija Bećković a mi smo za sam kraj imali priliku da oživimo stihove Ljubomira Simovića. Sjajno je sve izgledalo u ovom ogromnom parku, pred brojnom publikom pod otvorenim nebom. Ovo je tek drugo igranje ove predstave eksterijerno, i svaki put ona na otvorenom dobije neku novu, veliku dimenziju“ , izjavio je nakon uručenja povelje Dušan Tuzlančić, reditelj predstave.

Podsjetimo, prošlog vikenda, bijeljinska predstava „Kumovi“ Dušana Kovačevića u režiji makedonske rediteljke Dragane Miloševske odigrana je u okviru „Nušićijade“ u Ivanjici, a pred kraj septembra, Bijeljinci će svoj najnoviju hit-predstavu „Pevanje i ćutanje Sofke Nikolić“, Milivoja Mlađenovića u režiji Sonje Petrović predstaviti beogradskoj publici u Narodnom pozorištu Beograd , u okviru Manifestacije „Dani Srpske u Srbiji“.

„ Velika je stvar što ovu sezonu zapravo počinju čak tri naše različite predstave, u okviru renomiranih manifestacija u Srbiji. To je dovoljan pokazatelj da naš kontinuiran rad daje visoke umjetničke rezultate, a da pritom, radimo u jako teškim uslovima, a da nismo još proslavili ni petu godišnjicu rada“ , rekao nam je Ivan Petrović, direktor GP „ Semberija“ Bijeljina.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име