Gradsko groblje Pučile: Odata počast srpskim borcima poginulim na Banj brdu (foto)

Datum:

Share post:

Paljenjem svijeća i polaganjem vijenaca, ispred spomenika na Gradskom groblju Pučile, odata je počast borcima koji su poginuli na Banj brdu 21. aprila 1993. godine. Potpukovnik Borivoje Đokić, ratni komandant Prvog pješadijskog bataljona Druge majevičke brigade, podsjetio je da su tog dana, prije 30 godina, poginula 33 vojnika,  32 teže ranjena, a deset zarobljenih.

-Poginuli su na srpskoj zemlji, braneći svoj narod. Danas imamo Republiku Srpsku, odbranili smo svoje, a na nadležnim institucijama je da vode računa o porodicama poginulih boraca, ratnih vojnih invalida i demobilisanim borcima”, rekao je Đokić.

Kćerka poginulog Slavka Simeunovića, Danijela, istakla je da je današnji dan za nju isti kao i onaj prije 30 godina kada je izgubila oca.

-Imala sam sedam godina, a sestra deset mjeseci, kada smo izgubile oca koji je imao 35 godina. Sve protekle godine, a tako i nastavljamo,  oživljavamo sjećanja i pričamo o  ocu i njegovim poginulim saborcima”, rekla je Danijela dodavši da joj je žao što i toliko godina poslije ratnih stradanja, postoji određen broj djece poginulih boraca koji nisu zaposleni i što još uvijek ima porodica poginulih boraca koje nisu stambeno zbrinute.

Predsjednik BORS-e Radan Ostojić istakao je da je spomenik poginulim borcima na Pučilama simbol slobode, ali i stradanja ljudi tuzlanske regije.

-Odajemo počast poginulim borcima koji su život dali za stvaranje Republike Srpske i naša je obaveza da njegujemo uspomenu na njih i čuvamo Republiku Srpsku”, rekao je Ostojić.

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović odao je počast borcima koji su poginuli na Banj brdu.

-U temelje Republike Srpske, braneći svoj narod, utkali su ono najvrijednije, svoje živote. Ovo srpski narod nikad ne smije zaboraviti, a isto tako, moramo sve činiti da sačuvamo mir i da učimo naredne generacije koliko je važno živjeti u miru i slobodi”, rekao je Petrović.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com / semberija.info

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Šta je sve Đoković zaradio od plasmana u polufinale Rolan Garosa

Novak Đoković se plasirao u polufinale Rolan Garosa pošto je sa 3:1 pobijedio Rusa Karena Kačanova, a od...

DODIK: Ponosan sam na orden iz Rusije (foto)

Milorad Dodik, predsjednik RS, naveo je da je ponosan što ga je Vladimir Putin, ruski predsjednik, odlikovao Ordenom...

GRADONAČELNIK BIJELJINE ODGOVORIO MINISTARSTVU FINANSIJA: Da li da se smijem ili da plačem? (foto)

Nakon saopštenja za javnost Ministarstva finansija da je Vlada Republike Srpske putem elektronske aplikacije za izradu nacrta programa...

DA VAM SE ZAVRTI: Lista političara (multi)milionera u Srpskoj sve duža, za neke od njih čućete prvi put

Prva asocijacija za najpoznatije političare u BiH jeste njihovo lično bogatstvo. Ali, mnogo je više onih iz drugog...