Gradsko groblje Pučile: Odata počast srpskim borcima poginulim na Banj brdu (foto)

Datum:

Share post:

Paljenjem svijeća i polaganjem vijenaca, ispred spomenika na Gradskom groblju Pučile, odata je počast borcima koji su poginuli na Banj brdu 21. aprila 1993. godine. Potpukovnik Borivoje Đokić, ratni komandant Prvog pješadijskog bataljona Druge majevičke brigade, podsjetio je da su tog dana, prije 30 godina, poginula 33 vojnika,  32 teže ranjena, a deset zarobljenih.

-Poginuli su na srpskoj zemlji, braneći svoj narod. Danas imamo Republiku Srpsku, odbranili smo svoje, a na nadležnim institucijama je da vode računa o porodicama poginulih boraca, ratnih vojnih invalida i demobilisanim borcima”, rekao je Đokić.

Kćerka poginulog Slavka Simeunovića, Danijela, istakla je da je današnji dan za nju isti kao i onaj prije 30 godina kada je izgubila oca.

-Imala sam sedam godina, a sestra deset mjeseci, kada smo izgubile oca koji je imao 35 godina. Sve protekle godine, a tako i nastavljamo,  oživljavamo sjećanja i pričamo o  ocu i njegovim poginulim saborcima”, rekla je Danijela dodavši da joj je žao što i toliko godina poslije ratnih stradanja, postoji određen broj djece poginulih boraca koji nisu zaposleni i što još uvijek ima porodica poginulih boraca koje nisu stambeno zbrinute.

Predsjednik BORS-e Radan Ostojić istakao je da je spomenik poginulim borcima na Pučilama simbol slobode, ali i stradanja ljudi tuzlanske regije.

-Odajemo počast poginulim borcima koji su život dali za stvaranje Republike Srpske i naša je obaveza da njegujemo uspomenu na njih i čuvamo Republiku Srpsku”, rekao je Ostojić.

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović odao je počast borcima koji su poginuli na Banj brdu.

-U temelje Republike Srpske, braneći svoj narod, utkali su ono najvrijednije, svoje živote. Ovo srpski narod nikad ne smije zaboraviti, a isto tako, moramo sve činiti da sačuvamo mir i da učimo naredne generacije koliko je važno živjeti u miru i slobodi”, rekao je Petrović.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com / semberija.info

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

MILIČEVIĆ POTVRDIO: Američke (OFAC) sankcije ugasile račun SDS – naćemo rješenje

Jedini račun Srpske demokratske stranke preko kojeg je ova partija funkcionisala zbog sankcija je danas ugašen, čime je...

ZVANIČNO: Novi direktor “Elektro Bijeljine” Miograd Peranović (foto)

Na sjednici Nadzornog odbora koja je počela danas (petak, 29. mart 2024. godine) i koja je još u...

Juniori KMF ”Radnik MD Shop” pobjedama i stopama svojih starijih kolega

U 12. kolu Premijer futsal lige BiH, uzrast U-19, juniori KMF ’’Radnik MD Shop’’su gostovali u Brčkom, te...

DODIK VUKANOVIĆU: “Treba mi dati orden kakvu budalu trpim čitav dan – idiota koji se zove Vukanović, budaletinu jednu tešku – Ti si jedna...

Narodna skupština Republike Srpske kasno noćas je usvojila Nacrt izbornog zakona Republike Srpske, ali rasprava koja se vodila...