Gradsko groblje Bijeljina: Bez poskupljenja za grobna mjesta

Datum:

Share post:

Cijena grobnog mjesta na bijeljinskom groblju u Hasama, uprkos brojnim poskupljenjima, ostala je ista i iznosi 700 KM, rekao je Srni direktor „Gradskog groblja“ Mario Tomić.

„Cijena jednog grobnog mjesta je 351 KM i to se odnosi samo na zemljište u koje se ukopava pokojnik, dok je cijena parapeta 350 KM, pa grobno mjesto u potpunosti pripremljeno za sahranjivanje košta 700 KM“, pojasnio je Tomić.
Tomić je naveo da ovo preduzeće, koje gazduje nad tim prostorom, omogućava ožalošćenim porodicama da na rate kupe grobna mjesta i opremu.
On je rekao da zbog enormnog povećanja cijena građevinskog materijala u ovoj godini postoji osnov za poskupljenje grobnog mjesta, ali da su odlučili da cijena ostane ista, svjesni teške situacije u kojoj se nalazi stanovništvo.
Gradsko groblje u Hasama, koje je predviđeno za sahranjivanje svih konfesija, raspolaže jednom od najopremljenijih mrtvačnica u regiji, a bavi se i prodajom pogrebne opreme, cvijeća i imaju sale za izdavanje.
Preduzeće je u proteklom periodu radilo na proširenju dijela groblja namijenjenog za sahranjivanje pravoslavaca i trenutno groblje u Hasama raspolaže uređenim prostorom za sahranjivanje u naredne dvije do tri godine.
Dešavanja u Bijeljini
Izvor: infobijeljina.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Studenti iz Šapca posjetili bijeljinsku Bolnicu

Studenti druge godine i njihovi profesori Akademije strukovnih studija Šabac, Odsek za medicinsko i poslovno tehnološke studije iz...

Kako da zaštitite vašu baštu i biljke od nevremena

Bašte i vrtovi su dio mira i ljepote u našim životima, ali ih nevrijeme može brzo pretvoriti u...

Srpska bogatija za 13 djevojčica i 12 dječaka

U porodilištima u Republici Srpskoj u protekla 24 časa rođeno je 25 beba, 13 djevojčica i 12 dječaka,...

Odbojkaši „Radnika“ odbranili titulu prvaka Bosne i Hercegovine

Odbojkaši Radnika odbranili su titulu prvaka Bosne i Hercegovine. Iako nisu imali prednost domaćeg terena u finalu, odbojkaši Radnika...