GRADSKI PARK: Bijeljina dobila prvu TERETANU na otvorenom (foto,video)

Datum:

Share post:

U Gradskom parku danas je predata na upotrebu prva teretana na otvorenom, a vrijednost projekta je 62.000 KM.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić rekao je da je riječ o još jednom lijepom sadržaju u Gradskom parku, te da Bijeljina nije bez razloga proglašena za grad sporta 2020.

„Zadovoljstvo nam je što smo upravo ovaj projekat realizovali, a naši sugrađani, više od 1.200 njih, je konstatovalo da parku nedostaje teretana na otvorenom. Sadržaj je namijenjen našim sugrađanima, i mladima i starijima, za sport i vježbanje. Svakako da postoji razlog zbog čega smo proglašeni za grad sporta 2020. godine. Mi smo sve preduslove ispunili, a jedna od preporuka je bila da se stariji bave sportom, a ova teretana će im to i omogućiti“, rekao je Mićić, ocjenivši da Gradski park postaje srce i pluća grada.

TESTNA REKLAMA

Gradonačelnik je zahvalio UNDP i EU, koja je sa 15.000 KM ušestvovala u realizaciji ovog projekta.

„Ovo je jedan od šest projekat koje smo uradili u prethodnom periodu, kroz ReLOad i druge projekte sa EU i međunarodne organizacijie. Uvjeren sam da će to doprinijeti realizicaji naših želja da Bijeljina bude grad budućnosti i da budemo na usluzi našim građanima“, rekao je Mićić.

Mićo Mićić

Selma Osmanagić iz UNDP rekla je da je današnji događaj kruna višemjesečnog rada Foruma za građanske inicijative, koji je uspostvaljen u okviru ReLOad projekta u Gradskoj upravi.

„Forum je identifikovao tri inicijative za koje su smtrali da je neophodno da se provedu u lokalnoj zajednici, a zatim su građani Bijeljine imali priliku da glasaju o tim inicijativama. Najveći broj građana je podržao teretanu na otvorenom“, objasnila je Osmanagićeva.

Ona je napomenula da je u zadnje dvije godine ReLOad projekat, uz podršku EU, objavio dva javna poziva za organizacije civilnog društva i u okviru tih javnih poziva i uz sufinansiranje Gradske uprave, dodijelili su više od 300.000 KM za projekte nevladinih organizacija u Gradu Bijeljina.

Šef Odsjeka za lokalni ekonomski razvoj i evropske integracije Ankica Todorović napomenula je da je, osim teretane na otvorenom, svim građanima obezbijeđen jednak pristup parku, odnosno dječijem igralištu, tako da sada postoji pristup za dječija kolica, ali i invalidska.

„Takođe, kada se budu radile staze u Gradskom parku, biće urađeni i prilazi u park za kolica, dječija, kao i za lica sa invaliditetom“, najavila je Todorevićeva.

Ankica Todorović

Ona je ukazala na značaj teretane na otvorenom za zdrav način života, ali i druženje sugrađana.

„Nadamo se da neće doći do skrnavljenja onoga što smo uradili, kao što je to bio slučaj sa dječijim igralištem. Treba da obezbijedimo kvalitetniji život svima nama, a to možemo samo ako sve ovo čuvamo zajedno  i koristimo na ispravan način“, istakla je Todorovićeva.

U junu i julu Tijelo za građanske inicijative dalo je tri inivcijative na glasanje. U ponudi su bili park na otvorenom, slobodni internet za sve građane i popravka punjaca za telefone, kao i sadržaj na otvorenom u centru – pokretna bina, gdje bi bili sadržaji u toku ljeta.
 
Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com
 
 
 
 
 
 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Lazarević i Radić

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Lazarević i Radić

Direktor Agrarnog fonda Zlatan Lazarević i predsjednik Udruženja poljoprivrednika „Sela Semberije“ Boško Radić bili su gosti portala Dešavanja...

SUTRA SMJENE U AD ’’GRAD’’ BIJELJINA – imenovanje novog direktora

U AD ’’Grad’’ Bijeljina ništa bolje, samo smjene... Kako saznaje portal Dešavanja u Bijeljini za ujutro (utorak, 16. avgust...

ĆORIĆ: “Radnik“ više nije “na koljenima“ (foto, video)

Predsjednik Fudbalskog kluba "Radnik" Bijeljina Nedeljko Ćorić rekao je danas da su u ovom klubu uspjeli da riješe...

MINISTAR PAŠALIĆ: Protivgradna zaštita ne može da izazove sušu

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić rekao je da je zadovoljan radom Protivgradne preventive jer...