GRADSKA UPRAVA: NOVI IZGLED MJESNE ZAJEDNICE AMAJLIJE (foto)

Datum:

Share post:

Saopštenje za javnost gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića prenosimo u cijelosti:

Gradonačelnik Ljubiša Petrović posjetio je juče Amajlije, gdje je počela obnova oronulog Doma kulture. Radovi teku po planu, a biće sanirana krovna konstrukcija, uređeni unutrašnji zidovi, obavljeni molersko-farbarski radovi, uspostavljanjen sanitarni čvor i postavljena keramika. Ukupna vrijednost ovih radova je 37.000 KM.

Obilazeći radove, Petrović je podsjetio da je, u skladu s obećanjem, Gradska uprava izdvajanjem novčanih sredstava pokrenula proces obnove ovakvih objekata širom Semberije.

– Stanje u mnogim drugim selima do prije dvije godine je bilo, najblaže rečeno, katastrofalno, jer su objekti domova kulture u mnogim mjesnim zajednicama potpuno zapušteni. Razlog za to leži u činjenici da protekle dvije decenije nije bilo nikakvih ulaganja, a jasna namjera Gradske uprave je da se u budućnosti predano radi kako bi se zatečeno stanje promijenilo, ne samo po pitanju zgrada ove namjene – bio je jasan Petrović.

Petrović je podsjetio da je nedavno posjetio i fudbalski klub u Amajlijama i da će Grad uložiti napore da pomogne uređenje i ovog prostora, kako bi cijela mjesna zajednica dobila novi izgled.

– Poboljšanjem kvaliteta života u selima, mladima dajemo primjer da ostanu u selu i svojoj zemlji – pojasnio je Petrović.

Ovo je bila prilika i za posjetu još jednom gradilištu u Amajlijama – u Boračkom naselju u ovoj mjesnoj zajednicu u toku je izgradnja stambenog objekta u okviru CEP projekta za smještaj 12 porodica koje imaju status raseljenih lica. Grad Bijeljina je obezbijedio lokaciju, zemljište i sve neophodne dozvole, a u ovoj godini biće provedena javna nabavka za opremanje stanova u ovom objektu. Vrijednost ovih radova je 55.000 KM, dok će za opremanje objekta biti izdvojeno 130.000 KM. Projekat se radi u saradnji sa Sekretarijatom za izbjegla i raseljena lica.

– Naslijeđeni su brojni problemi koji se tiču raseljenih lica. Nastavljamo da ih rješavamo, a stambeno zbrinjavanje je prioritet – kazao je Petrović.

On je  je istakao i da je negativno iznenađen činjenicom da su članovi Savjeta mjesne zajednice odbili da otključaju prostorije Doma kulture i time pokušali da onemoguće početak radova i da je to pokazatelj koji stepen blokada u radu ima i sam Gradonačelnik.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

RISTO VOJVODIĆ IZ MILIĆA – glavna spona u prijateljstvu dvorovljanskog Proletera i FK “Milići“ (foto)

Risto Vojvodić je kao učenik došao u Bijeljinu 1968. godine s namjerom da završi tehničku školu koja tada...

Šta kažu u PDP i SDS o stranci Jelene Trivić?

Jelena Trivić okuplja članove Narodnog fronta. Saznajemo da će joj se pridružiti veliki broj onih sa članskim kartama...

Sto dana Vlade Srpske: Nikad brže ostavke i nikad duže prazne ministarske fotelje

Nikad brže ostavke ministara i nikad duže prazne ministarske fotelje, glavno je oblježje Vlade Republike Srpske za prvih...

AUTOPUTEVI SRPSKE: Ćorić sa predstavnicima “Kineske korporacije za puteve i mostove“ CRBC

Nedeljko Ćorić, vd direktor Autoputeva Republike Srpske sastao se danas sa predstavnicima ''Kineske korporacije za puteve i mostove“...