GRADSKA UPRAVA BIJELJINA: PROMOCIJA MIA ČET- BOT APLIKACIJE

Datum:

Share post:

Predstavnici Gradske uprave predstavili su digitalnu gradsku asistentkinju MIU koja doprinosi proširenju sistema pružanja usluga građanima. Šef kabineta gradonačelnika Mladen Arsenović pojasnio je da se na ovaj način pruža brža i efikasnija usluga, tako što ubrzava postupke i smanjuje potrebu za odlaskom na više gradskih lokacija da bi se završili administrativni procesi.

-Preko aplikacije MIA, koja je dostupna 24 časa, sedam dana u nedjelji, putem Vajbera, Fejsbuk Mesindžera, kao i putem veb stranice Gradske uprave, možete npr. dobiti rodni list bez čekanja u redu, odnosno na kućnu sdresu. Takođe, putem ove aplikacije možete prijaviti i komunalni problem, a možete dobiti i informacije o prikupljanju dokumentacije, informacije o taksama, procesima i slično“, pojasnio je Arsenović. Šef Odsjeka za lokalni i ekonomski razvoj i evropske integracije Ankica Todorović, istakla je da građani sa ovom aplikacijom mogu od kuće doći do rodnog lista, izvoda iz matične knjige vjenčanih, umrlih, uvjerenja o državljnstvu itd.

-Traženi dokument se isporučuje na kućnu adresu, a da biste aktivirali MIA asistentkinju, potrebno je samo da na Viberu ukucate MIA Bijeljina. Javiće se određena polja koja omogućavaju potrebnu uslugu i klikom na tu uslugu dobijamo informacije i sve ono što je potrebno da bi se traženo realizovalo, a potrebni dokument stiže na kućnu adresu“, rekla je Todorovićeva. Ona je podsjetila da je MIA digitalna asistentkinja u funkciji već određen period i da je evidentno interesovanje za njeno korištenje.

-Naš cilj je da što više promovišemo ovaj način komunikacije, jer se smanjuju gužve, nema čekanja ispred šaltera, a građani na kućnu adresu dobijaju dokumentaciju koja im je potrebna. Zahvaljujući digitalnoj asistentkinji MIA građanima pružamo kvalitetniju uslugu i unapređujemo rad Gradske administracije“; pojasnila je Todorovićeva i istakla da su ovo najsavremenija tehnološka rješenja za komunikaciju i danas zamjenjuju bezbroj korisničkih servisa u razvijenom svijetu..

TESTNA REKLAMA

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: semberija.info

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Luka Jović u timu Srbije protiv Kameruna

Reprezentaciju Srbije u ponedjeljak očekuje drugi meč na Mundijalu, a selektor Dragan Stojković odlučiće se za drugu formaciju...

Trener i članovi uprave Zvijezde 09 bodrili Srbiju u meču protiv Brazila (foto)

Brazil i Srbija su u Kataru odigrali svoj prvi meč na Svjetskom prvenstvu, a Karioke su dominantno stigle...

DOM NARODA BiH: Čiji delegati će na kraju IZVISITI – I opozicija računa na glasove Pokreta za državu

Iako se činilo da je sve napokon jasno kada je u pitanju izbor srpskih delegata u Dom naroda...

DANAS JE SVETI Jovan Zlatousti

Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeležavaju praznik posvećen sećanju na Svetog Jovana Zlatoustog, velikog svetitelja i reformatora...