БИЈЕЉИНА, 6. ФЕБРУАРА /СРНА/ - Градска борачка организација Бијељина вечерас је додијелила награде најбољима са смотре дјечијег литерарног и ликовног стваралаштва о теми "Републико Српска у срцу те носим, тобом се поносим" у којој су учествовале 24 основне школе у регији.

Gradska boračka organizacija Bijeljina danas je upriličila završnu svečanost na kojoj su nagrađeni najbolji učenici koji su ove godine učestvovali na tradicionalnom izboru najboljih literarnih i likovnih radova učesnika osnovnih škola sa područja regije Birča, Semberije, Majevice i Posavine. Ova aktivnost u organizaciji Gradske boračke organizacije Bijeljina, tradicionalno se sprovodi punih 17 godina a među generacijama osnovaca postala je poznata pod nazivom glavne teme svih dosadašnjih literarnih i likovnih konkursa: „Republiko Srpska u srcu te nosim, tobom se ponosim“.

U ime gradonačelnika Bijeljine svečanost je i zvanično proglasio otvorenom Radoslav Ostojić, savjetnik gradonačelnika Petrovića, koji je izrazio opredjeljenje Gradske uprave da bude na raspolaganju i da podržava projekte Boračke organizacije Grada Bijeljina.

-Ovu manifestaciju od početka su podržali Fond dječije zaštite i tada opštinska a sada Gradska uprava Bijeljine. Tu su i škole sa regije Semberija i Majevica da bi nam se kasnije priključile i škole sa regije Birča a potom i Posavine. Pored nas iz Boračke organizacije Grada Bijeljina, ove institucije su dale puni doprinos da ova manifestacija traje 17 godina. Moramo odati priznanje i nastavnicima i rukovodstvima svih škola koji animiraju djecu i zajedno sa djecom učestvuju u izradi ovih radova. Na nivou Boračke organizacije Republike Srpske u posljednje vrijeme vodimo intenzivne pregovore sa Ministarstvom prosvjete i sa Pedagoškim zavodom kako bismo odredili najispravnije pedagoške načine putem kojih ćemo naše najmlađe upoznavati sa tekovinama Odbrambeno-otadžbinskog rata. Moja generacija je svoje herojstvo i junaštvo dokazivala u ratu a sada moramo pružiti priliku novim generacijama da svoje herojstvo i junaštvo dokazuju na polju književnosti, umjetnosti, kulture i sporta“, rekao je Radan Ostojić, predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske.

Na konkurs Boračke organizacije Grada Bijeljina ove godine su se prijavile 24 osnovne škole sa područja regije Birča, Semberije, Majevice i Posavine. Devetočlani žiri je birao najbolji literarni rad između 34 dostavljena dok je, kada su u pitanju likovni radovi, pred žirijem bio znatno veći posao jer je pristiglo preko dvije stotine radova. Za sedam najbolje ocjenjenih učenika Fond dječije zaštite Republike Srpske obezbijedio je nagrade u vidu desetodnevnog ljetovanja na Jadranskom moru. Na kraju večerašnje manifestacije žiri je za autora najboljeg literarnog rada proglasio Milana Stanišića, učenika OŠ „Ćirilo i Metodije“ dok je u konkurenciji likovnih radova za najbolji rad nagrađena Sandra Rađen, učenica sedmog razreda OŠ “Dvorovi“.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: semberija.info

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име