Gradonačelnik Petrović: Velika podrška Švajcarske za realizaciju važnih projekata

Datum:

Share post:

Ambasador Švajcarske u BiH Danijel Hun posjetio je danas sa saradnicima Gradsku upravu Grada Bijeljina, gdje je sa gradonačelnikom Ljubišom Petrovićem razgovarao o dosadašnjim projektima koje je Grad realizovao uz podršku Ambasade Švajcarske i Švajcarske razvojne agencije, kao i o dostignućima Grada Bijeljina na polju održivog razvoja kroz lokalizaciju Agende 2030.

Gradonačelnik Petrović istakao je ovom prilikom da je Bijeljina postala prva lokalna zajednica u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini u kojoj su svi važniji strateški dokumenti usklađeni sa Agendom 2030, odnosno njenim ciljevima održivog razvoja.

– Današnji sastanak je potvrda dugogodišnje uspješne saradnje Grada Bijeljina sa našim gostima, a u prethodnih pet godina realizovali smo projekte vrijedne 1,4 miliona konvertibilnih maraka, od čega je oko 970.000 KM donacija Vlade Švajcarske i Švajcarske razvojne agencije, a ostatak učešće Gradske uprave – istakao je Petrović.

TESTNA REKLAMA

Ambasador Danijel Hun pohvalio je Grad Bijeljinu koji se, prema njegovim riječima, zalaže za projekte koji doprinose poboljšanju kvaliteta života stanovnika, kako u socijalnom, društvenom i inkluzivnom pogledu, tako i u infrastrukturnom smislu.

Nakon sastanka u Gradskoj upravi, organizovana je posjeta Društvenom centru u Mjesnoj zajednici „Vuk Karadžić“ koji je adaptiran kroz projekat „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“, koji se realizuje uz podršku Ambasade Švajcarske u BiH, kao i razgovor sa predstavnicima mjesnih zajednica „Vuk Karadžić“ i Suvo Polje.
 
Ovom prilikom istaknute su prednosti uspostavljanja Društvenog centra, njegov uticaj na unapređenje društvenog života, a svoja viđenja o dosadašnjoj saradnji iznijeli su i predstavnici Udruženja „Siguran korak“ i Udruženja žena sa invaliditetom „Impuls“. 

Gradonačelnik Bijeljine i ambasador Hun posjetili su i Savez opština i gradova Republike Srpske, gdje je upriličena prezentacija rada i uloge Saveza, te je razgovarano o podršci i saradnji u okviru Projekta jačanja saveza opština i gradova u BiH.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: Gradska uprava

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Samsung značajno smanjuje proizvodnju telefona?

Finansijski stručnjaci širom sveta predviđaju globalnu recesiju, a tržište pametnih telefona počelo je već da se priprema za...

AGRO SAVJET: Krompir dosegao rekordne cijene

Visoke temperature i suša su umanjile prinos krompira, a cijena je blizu maksimalnog iznosa, dok su uljana repica...

SERVISNE INFORMACIJE za 9. avgust: Prekidi u snabdijevanju vodom

Zbog otklanjanja kvara na vodovodnoj mreži i priključenja novog korisnika na vodovodnu mrežu, danas će, u vremenu od...

U Bijeljini rođene DVIJE BEBE

U porodilištu bolnice „Sveti Vračevi“ u Bijeljini u protekla 24 časa rođena je jedna djevojčica i jedan dječak. Broj...