Gradonačelnik Petrović predao na upotrebu preuređeni park sa dječjim igralištem u Ulici Ruđera Boškovića (foto, video)

Datum:

Share post:

Gradonačelnik Bijeljine, Ljubiša Petrović, danas je svečano predao na upotrebu preuređeni park sa dječjim igralištem i teretanom na otvorenom u Ulici Ruđera Boškovića u Bijeljini.

Kako je rekao Petrović, cilj je bio da se od zapuštene površine napravi prava dječija oaza, što je i učinjeno.

„U Mjesnoj zajednici Ledinci, najbrojnijoj MZ na području grada Bijeljina, preuredili smo površinu koja je u prošlosti bila zapuštena. Na 1.162 kvadratna metara smo obnovili i izgradili dječje igralište sa modernom tartan podlogom, teretanom na otvorenom i zelenim površinama i sada će djeca moći da uživaju. Želimo ostaviti ključnu poruku, a to je da ćemo grad Bijeljinu pretvoriti u Grad dječjih igrališta, zelenih oaza i sve što je neophodno za jedno zdravo i srećno odrastanje naših mališana, jer nam je to najbitnije“, rekao je Petrović.

 Iz budžeta Grada Bijeljina za izgradnju dječijeg igrališta izdvojeno je 149.360KM. Kako je rekao Gradonačelnik Petrović, već je spremna dokumentacija za tekuću godinu, kada je riječ o izgradnji dječijih igrališta.

Jedna od prvih lokacija gdje će biti izgrađeno dječije igralište je u ulici Račanskoj broj 12.

„Grad Bijeljina je vlasnik jedne parcele gdje ćemo umjesto zgrade stvoriti jedan novi ambijent za odmaralište, za djecu, za porodicu, odnosno, izgradićemo još jedno dječije igralište. Smatramo da izgradnja kutaka za djecu doprinosi da se mališani osjećaju sigurno i bezbjedno“, kaže Petrović.

Ovom prilikom, Gradonačelnik je najavio i izgradnju novog gradskog parka u naselju Knez Ivo od Semberije na površini od 14.000 kvadratnih metara.

U tekućoj godini, u gradskim Mjesnim zajednicama planirana je izgradnja dječijih igrališta na šest lokacija, a sa dolaskom proljeće, očekuje se i početak radova.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

DODIK – POTPISAĆU: Nova sjednica Kolegijuma NS RS, na dnevnom redu Izborni zakon RS

U ovim trenucima u NS RS počela je sjednica Kolegijuma, a kako saznajemo, tema je Izborni zakon Republike...

MILIČEVIĆ: SDS žrtvovao sebe za Srpsku, a vi niste spremni na to!

"Srpska demokratska stranka 2006. godine, a počev od 2004. godine bila je u veoma teškoj situaciji suočena sa...

Janjić uručio dres ’’ŽIĆI’’ Miražiću, LEGENDI FK ’’Radnik” Bijeljina

Danas je prostorije FK Radnik posjetio Živorad Žića Miražić, i tom prilikom mu je personalizovani dres uručio direktor...

Radislav Jovičić na IV Međunarodnom naučnom skupu “Savremeni izazovi i prijetnje bezbjednosti” (foto)

-Velika mi je čast biti učesnik današnje konferencije na ovom našem, prestižnom Fakultetu bezbjednosnih nauka u Banjaluci, na...