Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović danas je uručio ugovore građanima koji su dobili sredstva na osnovu Javnog poziva za dodjelu podsticajnih sredstava u funkciji samozapošljavanja preduzetnika u 2023. godini.

Gradska uprava nastavila je da podržava preduzetnike, te je ove godine za samozapošljavanje istih planirano 130.000KM, ali je izdvojeno 135.000KM.

Naime, prema Javnom pozivu, sredstva su bila planirana za 26 preduzetnika. S obzirom da se prijavilo 40 preduzetnika, od kojih je 27 ispunilo uslove, Gradonačelnik je donio odluku da se novčana sredstva dodjele još jednom preduzetniku koji je ispunio uslove, te je ove godine za samozapošljavanje obezbjeđeno po 5.000KM svakom preduzetniku, odnosno, 135.000KM.

Radmila Đokić iz Bijeljina, registrovala je modni krojački salon, a kao podsticaj za svoj dalji rad, dobila je finansijska sredstva u iznosu od 5.000KM. Kako kaže, to joj je veliki vjetar u leđa, jer je sve lakše uz podršku.

„Ovo je posao kojim se bavim 40 godina, ali danas sam posebno ponosna na samu sebe što imam svoj kutak i u uglu tog kutka radim modne haljinice za djevojčice i sve prepravke. Ova podrška mnogo znači, jer kada iza naših želja koje želimo da ostvarimo stoji Gradska uprava i Gradonačelnik, sve je lakše“, ističe Radmila, te dodaje da joj je posebno drago što Gradska uprava ima sluha za preduzetnike. Novčana sredstva Radmila će iskoristiti za nabavku novih mašina.

Darko Kalabić iz Bijeljine osnovao je samostalnu zanatsku radnju, molerski i dekorativni radovi. Kalabić se ovom prilikom zahvalio Gradonačelniku za odobrena sredstva, za koja kaže da mu mnogo znače.

„Čovjek se malo drugačije osjeća kada ima pomoć i podršku. Mogao sam ovaj posao da radim i u inostranstvu, ali odlučio sam da ostanem ovde, jer volim svoj grad i svoju državu. Sredstva su mi odobrena u iznosu od 5.000KM i iskoristiću ih za obnovu alata“, rekao je Kalabić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име