Gradonačelnik Petrović potpisao ugovor o nabavci udžbenika za osnovce od petog do devetog razreda

Datum:

Share post:

Gradonačelnik Ljubiša Petrović danas se u Gradskoj upravi sastao sa predstavnicima Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva, gdje je potpisao ugovor o nabavci udžbenika za učenike od petog do devetog razreda osnovnih škola, što će biti finansirano iz budžeta Grada Bijeljina.

Petrović je rekao da će putem Javne nabavke, po prvi put, biti nabavljeni udžbenici za 7.700 osnovaca, odnosno, za 12 osnovnih škola na području Bijeljine. Ovim potezom, Gradska uprava se nadovezala na mjere Vlade Republike Srpske koja je obezbjedila udžbenike za osnovce od prvog do četvrtog razreda.

“Po prvi put u istoriji grada Bijeljina iz gradskog budžeta, Javnom nabavkom za besplatne udžbenike, izdvojeno je 1.036.000KM čime su obezbeđeni besplatni udžbenici za učenike od petog do devetog razreda. Nacrtom budžeta i budžetskim planiranjem, udžbenici će biti obezbjeđeni svake godine i na taj način se olakšava svakodnevno funkcionisanje, trudimo se da čuvamo porodicu, činimo našu društvenu zajednicu i našu Bijeljinu ljepšom, boljom i humanijom”, rekao je Petrović.

U Gradskoj upravi, danas je potpisan ugovor sa Zavodom za udžbenike i nastavna sredstva Istočno Sarajevo, nakon čega slijedi distribucija, odnosno, dostavljanje udžbenika u osnovne škole, koja će se obaviti u narednih deset dana.

TESTNA REKLAMA

Petrović je takođe najavio da će u narednom periodu pokušati da obezbjede novac, kroz budžet, za investicije u obrazovanju koje se odnose na sanaciju i adaptaciju školskih objekata.

Tokom razgovora sa predstavnicima Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva, govorilo se i o trenutnim cijenama. Naime, cijena za jedan komplet udžbenika za učenika osmog ili devetog razreda trenutno iznosi oko 270KM.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

JANKOVIĆ, OŠ DVOROVI: „Podijeli radost, znanje, ljubav“.

Tokom ove sedmice u školi u Dvorovima obilježava se Dječija nedjelja pod sloganom ,,Podijeli radost, znanje, ljubav“. Kroz različite...

Zoran Adžić preko menadžmenta Arene Gradiška ucjenjuje klubove kako bi zabranio prenos Micro mreži

Velika prašina se podigila kada je gradonačelnik Gradiške, Zoran Adžić, pokušao zabraniti Micro mreži da prenosi sportske događaje...

STRUČNI UGAO: Izgradnja malih hidroelektrana na kanalskom sistemu u Semberiji

Osnovnu kanalsku mrežu na području Semberije čine primarni kanali: Glavni obodni kanal (GOK), Majevički obodni kanal (MOK) i...

Evropski parlament donio odluku: Uvodi se jedinstven punjač za mobilne uređaje

Evropski parlament usvojio je danas pravila o uvođenju jedinstvenog porta za punjenje mobilnih telefona, tablet uređaja i kamera...