GRADONAČELNIK PETROVIĆ: “Pod šapu svoju stavi, prodaj sve kao da je lična svojina“ je deviza aktuelne vlasti

Datum:

Share post:

Fejsbuk status Gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića prenosimo u cjelosti:

„“POD ŠAPU SVOJU STAVI, PRODAJ SVE KAO DA JE LIČNA SVOJINA” JE DEVIZA AKTUELNE VLASTI

Preduzeće AD Grad Bijeljina je preduzeće koje se nezakonito nalazi pod upravom Vlade Republike Srpske. Djelatnost preduzeća se odredjuje na osnovu prihoda a ovo preduzeće više 60% svojih prihoda ostvaruje preko kvantaške i stočne pijace a pijačne djelatnosti su komunalne djelatnosti.

Svi znamo da komunalnim preduzećima upravljaju lokalne zajednice i tako je u svim lokalnim zajednicama sem u našoj Bijeljini.

TESTNA REKLAMA

Ono što je bitno napomenuti to je da je ovo preduzeće prešlo pod nadležnost MPSV a pouzdano znam da statut kao najveći pravni akt preduzeća nije promjenjen.

Zamislite apsurda da u statutu preduzeća piše da je pretežna djelatnost preduzeća arhitektonsko građevinska i uredjenje gradskog građevinskog zemljišta a nadležnI ministar je ministar poljoprivrede.

Apsurd jeste ali u našoj vladi je sve moguće.

Ono što je najvažnije ovo je strateško preduzeće za naš grad i to iz više razloga.

Prvi i najvažniji razlog je samo sjedište preduzeća u centru industrijskih zona, sama djelatnost preduzeća i imovina kojom preduzeće raspolaže. Vrijednost imovine preduzeća po zadnjoj proceni je oko 28.miliona KM. Ali s obzirom da preduzeće raspolaže sa 250.dunuma zemlje koja se nalazi u neposrednoj blizini isključenja novog autoputa Beograd Banjaluka i u centru industrijskih zona vrijednost imovine će vremenom biti značajno veća.

Na sljedećoj sjednici nadzornog odbora koja će se održati 05.08.2022.godine plan je da se krene sa rasprodajom zemlje. Plan je da se ova kvalitetna firma proda u bescenje nekom od poznatih tajkuna koji bi samo za nekoliko godina zaradio na razlici cijene zemljišta više desetina miliona KM.

Umjesto da se napravi moderna tržnica sa svim sadržajima, umjesto da se naprave sadržaji kako bi naši seljaci mogli da svoje proizvode izvoze van granica jer će izgradnjom autoputa blizina aerodroma biti na dohvat ruke, oni rasprodaju imovinu i žele da omoguće nekom privatniku da se obogati na ovoj firmi.

Grad Bijeljina će svim sredstvima pokušati da zaštiti ovo preduzeće i sve zaposlene u njemu. Preduzećemo i konkretne korake te ćemo tužiti Vladu RS-a zbog nezakonitog gazdovanja ovim preduzećem koje u svom vlasništvu ima gradsko građevinsko zemljište a složićete se da je apsurdno da građevinskim zemljištem u Bijeljini upravlja Banjaluka.

Ili je možda tako nešto logično jer živimo u zemlji apsurda i bezakonja!“

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Obilježena slava Grada Bijeljina (foto)

Grad Bijeljina danas je proslavio krsnu slavu Svetog Pantelejmona, zaštitnika Grada. U sklopu programa, prije prazničnog bogosluženja, prisutni su...

U septembru počinje izgradnja dva auto-puta u RS

Prvi radovi na auto-putu Prijedor-Banjaluka počeće 2. septembra, a petnaestak dana kasnije krenuće i izgradnja dionice Bijeljina-Rača, čime...

Fijakerijada povodom slave Grada Bijeljina

Na Gradskom trgu u Bijeljini, danas je povodom slave Grada Bijeljina održana fijakerijada u organizaciji Konjičkog kluba „Semberija“...

Narednih dana u RS će pojeftiniti gorivo

Na benzinskim pumpama u Republici Srpskoj benzin će narednih dana pojeftiniti do 12, a dizel do osam feninga...