Gradonačelnik Petrović organizovao prijem za najbolje učenike Grada Bijeljina (foto)

Datum:

Share post:

Ljubiša Petrović, Gradonačelnik Grada Bijeljina danas je organizovao prijem za najbolje učenike grada Bijeljina, odnosno, učenike generacija osnovnih i srednjih škola, kao i za učenike koji su dobitnici nagrada prva tri mjesta na Republičkim takmičenjima.

Današnjem prijemu prisustvovalo je 46 učenika i 23 nastavnika/profesora koji su dobili simbolične materijalne nagrade. Učenici su nagrađeni iznosom od 100KM do 200KM, dok su profesori, nastavnici i učenici generacije nagrađeni za simboličnih 200KM.  

"Čast nam je što smo danas uljepšali prostorije Gradske uprave prisustvom najsjajnijih bisera Bijeljine, jer ta djeca su ponos roditelja, nastavnika i profesora. Simboličnim materijalnim iznosima dali smo im podršku i dodatnu motivaciju da rade dalje na sebi i postižu najbolje rezutate, da nižu uspjehe i da predstvaljaju naš Grad", rekao je Petrović.

Ovom prilikom, Gradonačelnik je pozvao nagrađene učenike da prisustvuju svečanosti lomljenja slavskog kolača u prvom redu na dan slave Grada, te istakao da učenici koji postižu takve uspjehe treba da budu u prvom redu, a ne političari.
Govoreći o narednim aktivnosti, Gradonačelnik je istakao da je u toku Javna nabavka za besplatne udžbenika za sve učenike osnovnih škola.

TESTNA REKLAMA

"Želimo da se nadovežemo na mjere ministarstvo i da zatvorimo jednu cjelinu. Resorno ministarstvo će obezbjediti udžbenike učenicima od prvog do četvrtog razreda, a mi ćemo obezbijediti za učenike od petog do devetog razreda", rekao je Petrović.

Pored simboličnih materijalnih nagrada, Gradonačelnik Petrović uručio je zahvalnice nastavnicima i profesorima, a učenicima generacija osnovnih i srednjih škola, kao i učenicima koji su osvojili jedno od prva tri mjesta, uručena su priznanja.

Milena Zelenović, profesor klavira u Srednjoj muzičkoj školi „Stevan Stojanović Mokranjac“ u Bijeljini rekla je da su njeni učenici postigli mnogo ove godine i da su nizali uspjeh za uspjehom, a da ovaj prijem Gradonačelnika Petrovića mnogo znači kako za školu, tako i za profesore i učenike.

"Učenici moje klase su mnogo učinili ove godine. Imali smo fantastičan broj nagrada i nizala su se samo najbolja priznanja. Jako sam ponosna na njih, a poslije svih online takmičenja, konačno smo se vratili instrumentu bez koga ne možemo da živimo ni mi ni đaci", rekla je Zelenovićka.

Marko Ristić, učenik Gimnazije „Filip Višnjić“ Bijeljina koji je od Gradonačelnika dobio priznanje za osvojeno treće mjesto na Republičkom takmičenju u recitovanju izrazio je čast i zadovoljstvo što je dobio priliku da učestvuje u prijemu. 

"Lijepo je iskustvo. Na ovakvim prijemima još jednom vidimo da Grad Bijeljina zaista ima talentovane učenike koje treba podržati. Posebna mi je čast što sam danas ovdje kao jedan od učenika. Naporan rad i trud se isplatio, a tek će se isplatiti. Po riječima Gradonačelnika, mislim da ćemo ova druženja nastaviti i kasnije i zaista mi je drago zbog toga. Ovo je podrstrijek da nastavim dalje, a i šansa da svi mi vidimo da naš rad ima smisla i da ovo što radimo može da bude sve bolje i bolje iz godine u godinu i da se razvije u još nešto veće – da se razvijaju nove ideje, prilike i šanse, sve ono što nama mladim ljudima u Gradu Bijeljine treba i što će nam značiti za budućnost, naše akademsko obrazovanje", rekao je Ristić.

Darija Mišković, đak generacije Srednje muzičke škole "Stevan Stojanović Mokranjac" i maturant Gimnazije "Filip Višnjić" rekla je da je ovaj uspjeh došao zahvaljujući tome što je radila srcem i iz ljubavi. Kako kaže, iako je đak generacije bijeljinske Muzičke škole, svoje školovanje će nastaviti u Novom Sadu na PMF, odnosno, planira da se bavi svojom velikom ljubavlju – mikrobiologijom i molekularnom biologijom.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

AMD slučajno otkrio novu seriju Ryzen 7000 desktop procesora

Ne morate da čekate do jeseni da biste imali predstavu o tome kakvi će AMD-ovi Ryzen 7000 desktop...

AGRO SAVJET: Tikve sudovnjače

Tikve sudovnjače, a najpoznatije su natega i vrg, danas rijetko ko gaji mada su nekada imala široku upotrebu...

SERVISNE INFORMACIJE za 15. avgust: Prekidi u snabdijevanju vodom i električnom energijom

Zbog otklanjanja kvara na vodovodnoj mreži i priključenja novog korisnika na vodovodnu mrežu, danas će, u vremenu od...

U Bijeljini rođena JEDNA BEBA

U porodilištu bolnice „Sveti Vračevi“ u Bijeljini u protekla 24 časa rođena je jedna djevojčica. Broj rođenih i upisanih...