Gradonačelnik Petrović organizovao prijem za dobitnike Svetosavskih nagrada (foto)

Datum:

Share post:

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović, danas je organizovao prijem za osam dobitnika ovogodišnje Svetosavske nagrade – po tri Svetosavske nagrade u oblasti predškolskog  i osnovnog vaspitanja i obrazovanja i dvije u oblasti srednjeg obrazovanja i vaspitanja osvojili su bijeljinski prosvjetni radnici. 

„Danas je bio jako prijatan sastanak/susret sa dobitnicima Svetosavskih nagrada. To su ljudi velikog srca, otvorenog uma, velikog znanja koje su u prethodnih nekoliko godina, desetina godina, revnosno prenosili na naše najmlađe naraštaje. U razgovoru sa našim dobitnicima mogao sam da osjetim da, kada ste dobitnik ove nagrade, u pedagoškom pozivu, onda to znači dostići krunu svoje karijere. Grad Bijeljina simboličnim nagradama daje samo dodatni doprinos na njihovu posvećenost i njihov posvećeni rad“, rekao je Gradonačelnik Petrović.

Dobitnici Svetosavske nagrade u oblasti predškolskog vaspitanja i obrazovanja:

– Slaviša Vujanović, JU Dječiji vrtić „Čika Jova Zmaj“ Bijeljina;
– Mira Đurić, JU Dječiji vrtić „Čika Jova Zmaj“ Bijeljina;
– Dragana Manojlović, Predškolska ustanova Dječiji vrtić „Dragan i Zoran“ Bijeljina. 

Dobitnici Svetosavske nagrade u oblasti osnovnog vaspitanja i obrazovanja:

– Marijana Milanović, nastavnik razredne nastave, OŠ „Meša Selimović“ Janja, Bijeljina;
– Igor Solaković, nastavnik razredne nastave, OŠ „Sveti Sava“ Bijeljina;
– Slavica Račanović, nastavnik srpskog jezika, OŠ „Vuk Karadžić“ Bijeljina.

Dobitnici Svetosavske nagrade u oblasti srednjeg obrazovanja i vaspitanja:

– Ljubana Bišanović, profesor matematike/nastavnik matematike, Tehnička škola „Mihajlo Pupin“ Bijeljina;
– Milena Zelenović, magistar muzičke teorije/nastavnik harmonije i teoretskih predmeta, Muzička škola „Stevan Stojanović Mokranjac“ Bijeljina.

„Ovo je nagrada za sve nagrade koje smo dobili u prethodnoj školskoj godini, ne navodeći dugogodišnje radno iskustvo i nagrade koje već imam za toliko godina staža. Drago mi je što sam dobila ovu nagradu, jer mi je to dodatni vjetar u leđa i za dalji rad i za moje đake koji već sada čekaju da krenemo sa pripremama za takmičenja. Nas srećnim čini upravo rad sa djecom i ovo je veliki uspjeh kada prosvjetnik radnik dobije nešto što je najprestižnije – ostaje vječno da se pamti“, iskrena je profesor Zelenović.

Igor Solaković, učitelj u OŠ „Sveti Sava“ rekao je da je nagrada koju je dobio nešto najviše što jedan prosvjetni radnik može da dobije za svoj dosadašnji rad.

„Lijepo i konstruktivno smo danas razgovarali sa Gradonačelnikom i s naše strane dali konstruktivne prijedloge kako u našem gradu možemo unaprijediti nastavu u osnovnim, srednjim školama, kao i predškolskim ustanovama. Mislim da je dobro i vrijedno pomenuti sve naše učitelje, nastavnike, profesore, univerzitetske profesore koji su nas poučavali i koji su nas izveli na pravi put i doveli do toga da u ovom trenutku stojimo ovdje pred vama i da smo dobitnici Svetosavske nagrade“, istakao je učitelj Solaković.

Svetosavskom nagradom Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske nagradiće ukupno 40 istaknutih nastavnika osnovnih i srednjih škola, stručnih saradnika, bibliotekara i vaspitača u Republici Srpskoj za postignute izuzetne rezultate u oblasti vaspitanja i obrazovanja djece i učenika i doprinos kvalitetnijem vaspitanju i obrazovanju u Republici Srpskoj u školskoj 2021/2022. godini.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Sergej Barbarez novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Barbarez je naslijedio Savu Miloševića koji nije produžio ugovor nakon što selekcija BiH nije uspjela izboriti plasman na...

MARKOVIĆ, PDP: Plaćanjem doprinosa sankcionisanim licima doći će u problem i fondovi u Republici Srpskoj (video)

Slaviša Marković, poslanik PDP iz Bijeljine u NS RS uzeo je aktivno učešće na Trinaestoj posebnoj sjednici NS...

U Domu zdravlja Bijeljina održano predavanje o HPV vakcini (foto)

U susret Svjetskoj nedelji imunizacije u Domu zdravlja Bijeljina održano je predavanje o HPV vakcini. Naime, 18. aprila 2024....

HAG: Šešelju i saradnicima sude srpski sudovi

Hag doneo novu odluku o Šešelju MEHANIZAM u Hagu odlučio je da dozvoli da predsedniku SRS Vojislavu Šešelju i...