Gradonačelnik Petrović organizovao prijem za dobitnike Svetosavskih nagrada (foto)

Datum:

Share post:

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović, danas je organizovao prijem za osam dobitnika ovogodišnje Svetosavske nagrade – po tri Svetosavske nagrade u oblasti predškolskog  i osnovnog vaspitanja i obrazovanja i dvije u oblasti srednjeg obrazovanja i vaspitanja osvojili su bijeljinski prosvjetni radnici. 

„Danas je bio jako prijatan sastanak/susret sa dobitnicima Svetosavskih nagrada. To su ljudi velikog srca, otvorenog uma, velikog znanja koje su u prethodnih nekoliko godina, desetina godina, revnosno prenosili na naše najmlađe naraštaje. U razgovoru sa našim dobitnicima mogao sam da osjetim da, kada ste dobitnik ove nagrade, u pedagoškom pozivu, onda to znači dostići krunu svoje karijere. Grad Bijeljina simboličnim nagradama daje samo dodatni doprinos na njihovu posvećenost i njihov posvećeni rad“, rekao je Gradonačelnik Petrović.

Dobitnici Svetosavske nagrade u oblasti predškolskog vaspitanja i obrazovanja:

– Slaviša Vujanović, JU Dječiji vrtić „Čika Jova Zmaj“ Bijeljina;
– Mira Đurić, JU Dječiji vrtić „Čika Jova Zmaj“ Bijeljina;
– Dragana Manojlović, Predškolska ustanova Dječiji vrtić „Dragan i Zoran“ Bijeljina. 

TESTNA REKLAMA

Dobitnici Svetosavske nagrade u oblasti osnovnog vaspitanja i obrazovanja:

– Marijana Milanović, nastavnik razredne nastave, OŠ „Meša Selimović“ Janja, Bijeljina;
– Igor Solaković, nastavnik razredne nastave, OŠ „Sveti Sava“ Bijeljina;
– Slavica Račanović, nastavnik srpskog jezika, OŠ „Vuk Karadžić“ Bijeljina.

Dobitnici Svetosavske nagrade u oblasti srednjeg obrazovanja i vaspitanja:

– Ljubana Bišanović, profesor matematike/nastavnik matematike, Tehnička škola „Mihajlo Pupin“ Bijeljina;
– Milena Zelenović, magistar muzičke teorije/nastavnik harmonije i teoretskih predmeta, Muzička škola „Stevan Stojanović Mokranjac“ Bijeljina.

„Ovo je nagrada za sve nagrade koje smo dobili u prethodnoj školskoj godini, ne navodeći dugogodišnje radno iskustvo i nagrade koje već imam za toliko godina staža. Drago mi je što sam dobila ovu nagradu, jer mi je to dodatni vjetar u leđa i za dalji rad i za moje đake koji već sada čekaju da krenemo sa pripremama za takmičenja. Nas srećnim čini upravo rad sa djecom i ovo je veliki uspjeh kada prosvjetnik radnik dobije nešto što je najprestižnije – ostaje vječno da se pamti“, iskrena je profesor Zelenović.

Igor Solaković, učitelj u OŠ „Sveti Sava“ rekao je da je nagrada koju je dobio nešto najviše što jedan prosvjetni radnik može da dobije za svoj dosadašnji rad.

„Lijepo i konstruktivno smo danas razgovarali sa Gradonačelnikom i s naše strane dali konstruktivne prijedloge kako u našem gradu možemo unaprijediti nastavu u osnovnim, srednjim školama, kao i predškolskim ustanovama. Mislim da je dobro i vrijedno pomenuti sve naše učitelje, nastavnike, profesore, univerzitetske profesore koji su nas poučavali i koji su nas izveli na pravi put i doveli do toga da u ovom trenutku stojimo ovdje pred vama i da smo dobitnici Svetosavske nagrade“, istakao je učitelj Solaković.

Svetosavskom nagradom Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske nagradiće ukupno 40 istaknutih nastavnika osnovnih i srednjih škola, stručnih saradnika, bibliotekara i vaspitača u Republici Srpskoj za postignute izuzetne rezultate u oblasti vaspitanja i obrazovanja djece i učenika i doprinos kvalitetnijem vaspitanju i obrazovanju u Republici Srpskoj u školskoj 2021/2022. godini.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

UROŠ RADAN iz Bijeljine SEDMI na EP u karateu na Kipru (foto)

Na Kipru je održano Evropsko prvenstvo u karateu za kadete, juniore i mlađe seniore, a jedan od takmičara...

Nastavljena uspješna saradnja TO Bijeljina i PED ’’Majevica’’ (foto)

Turistička organizacija Grada Bijeljina je bila gost Planinaesko ekološkog društva – PED ’’Majevica’’. -Bili smo gosti PED ’’Majevica’’ te...

Kavazović, poglavar Islamske zajednice u BiH podržao imama koji je vrijeđao pravoslavne vjernike

Kao da to nije ništa strašno: Poglavar Islamske zajednice u BiH podržao imama koji je vrijeđao pravoslavne vjernike Poglavar...

Odbojkašice bijeljinskog Radnika ubjedljive protiv trebinjki

12. kolo Prve lige: ŽOK Radnik - ŽOK Leotar 3:1 Ana Zekić i drugarice uspješnije od Trebinjki u izvanrednoj...