Gradonačelnik Petrović: Obezbijediti veću podršku Sigurnoj kući

Datum:

Share post:

Gradonačelnik Bijeljine LJubiša Petrović razgovarao je danas sa zamjenikom ambasadora Velike Britanije u BiH Rut Vajsman i direktorom Američke agencije za međunarodni razvoj Nensi Eslik o važnosti unapređenja institucionalne i finansijske podrške Sigurnoj kući koja funkcioniše u okviru Fondacije „Lara“.

On je istakao da Gradska uprava razumije važnost psihosocijalne, pravne i drugih vidova podrške žrtvama rodno zasnovanog nasilja i da će se truditi da u budžetu Grada za narednu godinu finansiranje rada bijeljinske Sigurne kuće bude uvršteno kao posebna stavka.

– Gradska uprava posredstvom Centra za socijalni rad obezbjeđuje trideset odsto sredstava za funkcionisanje Sigurne kuće, ali ćemo se zalagati da ta saradnja bude unaprijeđena – naveo je Petrović.

Vajsmanova je pohvalila kontinuirano finansiranje Sigurne kuće iz gradskog budžeta Grada Bijeljina i dodala da je važno osigurati njenu održivost.

TESTNA REKLAMA

– Nažalost, rodno zasnovano nasilje je svakodnevna tema i drago nam je da smo dobili uvjeravanja od gradonačelnika i njegovih saradnika da će saradnja sa Fondacijom „Lara“ biti osnažena – kaže Vajsmanova.

Nensi Eslik je ovom prilikom istakla da je važno obezbijediti sredstva ne samo za smještaj lica koja su pretrpjela nasilje, nego i za druge vidove pomoći koji će im omogućiti kasniju društvenu reintegraciju.

Ona je dodala da je ranije boravila u Bijeljini i obišla poslovno-industrijske zone, zaključivši da je riječ o velikom privrednom potencijalu.

 – USAID će ove godine za lokalne razvojne aktivnosti u BiH izdvojiti ukupno 19 miliona evra i to je prilika i za Grad Bijeljinu da kroz saradnju sa našom Agencijom obezbijedi određena sredstva – rekla je Eslikova.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: Gradska uprava

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

JOVIČIĆ, DNS: Ne prihvatam praksu da se, kada se nešto ne želi riješiti, formiraju komisije, radne grupe ili nove institucije

"Zalažem se za Republiku Srpsku u kojoj će svi građani imati isti status kada je u pitanju ostvarivanje...

TRIVIĆ, PDP: Osnivanje posebnog tijela za borbu protiv korupcije

Trivićeva kaže da je će to ministarstvo, tijelo ili specijalna jedinica ispuniti njeno ključno obećanje, a to je...

Čola sa Bijeljincima pjevao tri sata (foto, video)

Da je broj 1 u regionu, Zdravko Čolić dokazao je još jednom, i to na gradskom stadionu u...

SALATIĆ, SDS: Zapadni mentori dovodili i čuvali SNSD u vlasti godinama

Neka SNSD pogleda zadnje odluke Evropske komisije i činjenicu da se Bosna i Hercegovina bez protivljenja pridružila svim...