Gradonačelnik Petrović donirao 283 književna djela JU Narodna biblioteka “Filip Višnjić“

Datum:

Share post:

Svake godine u okviru Pantelinskih dana Gradska uprava na čelu sa Gradonačelnikom pokloni Narodnoj biblioteci „Filip Višnjić“ određen broj knjiga.

Direktor Biblioteke, Željana Arsenović, istakla je da je Gradska uprava nastavila dobru tradiciju poklanjanja novih književnih naslova Biblioteci koje oplemenjuju dušu svakog čitaoca.

„Naslove su birale koleginice bibliotekari koje su upućene koje knjige su nam potrebne i u dogovoru sa Gradonačelnikom, tražene naslove smo i dobili. Pretežno se radi o beletristici i knjige za dječije odjeljenje, s obzirom da imamo preko 10.000 korisnika. Pored donacija, Biblioteka se trudi da konstantno obnavlja fond, te smo nedavno nabavili skoro 800 novih naslova, a uskoro ćemo obnoviti i fond lektira za osnovnu i srednju školu“, rekla je Arsenovićka.

TESTNA REKLAMA

Od značajnijih donacija, direktor Biblioteka izdvojila je donaciju Milene Mitrović koja je nedavno bijeljinskoj biblioteci poklonila 415 knjiga iz kućne biblioteke.

U bibliotečkom fondu nalazi se preko 115.000 knjiga prema reviziji od prije deset godina. Još uvijek je najtraženija beletristika.

Gradonačelnik Ljubiša Petrović, poklonio je 283 knjige Biblioteci „Filip Višnjić“, istakavši da je Grad ponosan na ovu ustanovu, kako njenim radom, tako i postignutim rezultatima.

„Sa zadovoljstvom nastavljamo tradiciju doniranja knjiga, radi se o 283 književna djela, a to su pretežno knjige za djecu i odrasle. Kada je riječ o izboru naslova, dogovor je bio zajednički i na taj način dajemo doprinos da Biblioteka posjeduje što veći broj naslova. U prethodnom periodu sa rukovodstvom Biblioteke razgovarali smo o uslovima koje treba da imaju čitaoci, te smo došli do zaključka da je potrebna adaptacija prostorija, odnosno bolja klimatizacija, da svi posjetioci osjete bolji i komforniji ambijent“, rekao je Gradonačelnik.

Petrović je iskoristio priliku da čestita rukovodstvu i svim zaposlenim u Biblioteci na priznanju, odnosno, povelji “Đorđe Pejanović” za najbolju biblioteku u Republici Srpskoj koja je uručena JU Narodna biblioteka “Filip Višnjić” Bijeljina.

Povelja “Đorđe Pejanović” je najveća nagrada u oblasti bibliotekarstva.

Gradonačelnik Petrović i direktor Bibloteke, Željana Arsenović, zajedno su pozvali sve društveno odgovorne kompanije i donatore da se priključe donaciji knjiga Biblioteci kako bi obogatili biblioteči fond.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

SNSD BIJELJINA: Pojedini mediji u Bijeljini prave atraktivne naslove??? (foto)

Na meil adresu Redakcije portala Dešavanja u Bijeljini danas, 26. septembra 2022. godine u 17. 18 časova, je...

MAKSIMOVIĆ: Grad spreman za odgovornu i efikasnu primjenu Zakona o legalizaciji bespravno izgrađenih objekata (foto, video)

Na konferenciji za novinare održanoj danas u Gradskoj upravi bilo je riječi o jednoj od najaktuelnijih tema prethodnih...

MARKOVIĆ, PDP: Ubjedljiva pobjeda Jelene Trivić i Mirka Šarovića (foto, video)

Slaviša Marković, predsjednik GO PDP Bijeljina, na konferenciji za medije, zajedno sa kandidatima PDP u Izbornoj jedinici 6,...

„Elvako MetPro“ potpisao ugovor sa Italijanima vrijedan devet miliona KM, posao za novih 15 radnika

Rukovodstvo preduzeća „Elvako MetPro“ iz Bijeljine ozvaničilo je danas početak poslovanja sa državnom italijanskom kompanijom „Terna“ za koju...