GRADONAČELNIK PETROVIĆ: Autobuse da obezbijedi Skupština Grada za 9. januar od Bijeljine do Istočnog Sarajeva

Datum:

Share post:

Povodom dopisa Ministarstva uprave i lokalne samouprave, a povodom obilježavanja 9. januara Dana Republike Srpske i zahtjeva da Grad Bijeljina obezbijedi autobuse radi prevoza ljudstva na proslavu Dana Republike Srpske u Istočno Sarajevo oglasio se Gradonačelnik Biheljine Ljubiša Petrović čije saopštenje za havnost prenosimo u cijelosti:

Grad Bijeljina danas je primio dopis Ministrastva uprave i lokalne samouprave u kojem se od nas traži da obezbijedimo i organizujemo autobuski prevoz 9. januara od Bijeljine do Istočnog Sarajeva.

Smatramo da je neozbiljno tražiti tako nešto posljednji radni dan pred božićne praznike, što je još jedan dokaz inmprovizacije koja je svojstvena ovoj vlasti. Ovo samo govori koliko je Vlada i predsjednik koga je CIK izabrao ozbiljni i koliko razmišljaju o Republici Srpskoj.

S obzirom na to da je budžetska stavka „Obilježavanje značajnih datuma“ u nadležnosti Skupštine grada, logičnije bi bilo da se Ministarstvo obratilo Stručnoj službi Skupštine grada i tražilo da oni organizuju autobuski prevoz tog dana.

TESTNA REKLAMA

Nažalost, ne bi bio prvi put da se rad i trud Gradske uprave sa Gradonačelnikom na čelu unižava i obezvrijeđuje, no ne bismo očekivali da vladajuće strukture za svoje prikrivene namjere koriste ovako važne praznike naših građana, koji moraju biti iznad politike i bilo čijih sitnih ličnih interesa. Ne bi bilo iznenađenje ni da po ko zna koji put budemo nepravedno optuženi da ne volimo našu Republiku Srpsku iako radimo sve u našoj moći za dobrobit Srpske i ostanka ljudi u njoj.

Napominjemo da Gradska uprava ozbiljno pristupa obilježavanju najznačajnijeg dana za Republiku Srpsku i da, kao i prethodnih godina, 8. januara organizuje svečani prijem povodom Dana Republike, prije kog će biti odana pošta i položeno cvijeće na spomenik borcima poginulim u Odbrambeno-otadžbinskom ratu. Praznik obilježavamo dan ranije kako bi naši sugrađani imali mogućnost da prisustvuju i centralnom obilježavanju ovog svetog dana i najiskrenije se nadamo da su nadležni organizaciji ostalih segmenata ove manifestacije pristupili ozbiljnije, nego šti je to slučaj sa Dopisom koji je upućen nama.

Gradonačelnik Bijeljine
Ljubiša Petrović

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: desavanjaubijeljini.com

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Borba za Petrovića u Bijeljini biće BORBA ZA OPSTANAK OPOZICIJE

Zbijanje redova oko gradonačelnika Bijeljine: Borba za Petrovića biće BORBA ZA OPSTANAK OPOZICIJE Skupštinska većina u Bijeljini, predvođena SNSD,...

VUČIĆ: Srbija mora da ide u pregovore o KiM inače će da bude zgažena

Srbija mora da ide u pregovore i razgovore o Kosovu i Metohiji inače će da bude zgažena, upozorio...

Gradonačelnik Bijeljine demantuje navode posljednjih pisanja i preformulacije revizorskih izvještaja

Povodom dijelova Izvještaja interne revizije o reviziji izvršenja budžeta Grada Bijeljina u 2022. godini a koji su se...

Mara Kojadinović je jedna od najuspešnijih žena u Nemačkoj, a rodom je iz naših krajeva! (foto)

RAD, DISCIPLINA I EDUKACIJA VAS UVEK DOVEDU NA TRON! Mara Kojadinović je jedna od najuspešnijih žena u Nemačkoj,...