GRADONAČELNIK PETROVIĆ: “Auto-put će otvoriti mogućnost za nove domaće i strane investicije i osnažiti naše prijateljstvo i veze“ (foto, video)

Datum:

Share post:

Danas je u Velikoj Obarskoj zvanično počela izgradnja auto-puta Bijeljina-Rača kojoj su, osim brojnih zvaničnika Republike Srpske, grada Bijeljina i susjednih opština, prisustvovali i predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Republike Srbije Tomislav Momirović.

U svom obraćanju predsjednik Vučić je rekao da je ovaj auto-put za Semberiju izuzetno važan i da će građani, zahvaljujući ovoj saobraćajnoj vezi moći iz Bijeljine do Beograda da stignu za nešto više od sat vremena, da je plan da radovi budu završeni za dvije i po do tri godine, te da će Srbija značajno finansijski pomoći Srpskoj. On je dodao i da će dionica Kuzmin-Sremska Rača biti završena za najviše godinu dana, da je most na Savi praktično završen i da će Srbija sa svoje strane graditi autoput ka Sarajevu na dva pravca: Kuzmin-Sremska Rača i od Požege do Kotromana sa izlaskom u Višegrad.

Ministar Momirović je ocijenio da je veliko zadovoljstvo biti danas u Bijeljini, na dan koji simbolizuje jedinstvo našeg naroda sa obje strane Drine, ali ne samo u BiH i Srbiji, već svuda gdje se Srbi nalaze.

– Prethodnih godina uspjeli smo da pokrenemo projekte koji stvaraju uslove za dalji ekonomski napredak i rast, za nove investicije i, samim tim, jače povezivanje našeg naroda i naše dvije države. Auto-put koji je u izgradnji, koji smo mi u Srbiji počeli da gradimo prije dvije godine, još je jedan veliki impuls za Bijeljinu, jer ovo biti prvi grad koji će biti povezan auto-putem sa strane Republike Srpske – istakao je Momirović.

On je napomenuo da Republika Srbija u potpunosti finansira uzgradnju mosta kod Rače i daje značajna podsticajna sredstva (u iznosu od 80%) za gradnju ove dionice dugačke 20 kilometara.

– Ovaj auto-put i most treba da spajaju sve ljude i otvaraju perspektivu, ne samo za pripadnike srpskog naroda, već za sve građane – naglasio je Momirović.

Podsjetivši da je osnovni princip spoljne politike Republike Srbije i predsjednika Vučića „Otvoreni Balkan“, mnistar je rekao da smo previše mali da bismo se dijelili i još jednom naglasio da će Srbija uvijek biti tu za Republiku Srpsku.

– Molim sve ljude u BiH da razmisle o ovoj ideji i postanu dio „Otvorenog Balkana“, odnosno, dio velike inicijative koja cijeli region vuče naprijed. Uvijek ćemo stajati jedni uz druge – bio je jasan Momirović.

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović rekao je da je danas istorijski dan za Semberiju i izrazio zahvalnost Srbiji, njenom narodu, na čelu sa predsjednikom Aleksandrom Vučićem i njegovim saradnicima što su Bijeljini ukazali čast svojom posjetom i prisustvovali početku radova na ovoj dionici.

– Auto-put će otvoriti mogućnost za nove domaće i strane investicije, osnažiti naše prijateljstvo i veze i ubrzati transport roba i ljudi – rekao je Petrović.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

U Narodnoj biblioteci “Filip Višnjić” održana promocija knjiga “Pisma iz nesanice” i “Sanovnik za budne”, autora Milana Nikolića

U Narodnoj biblioteci “Filip Višnjić” održana je promocija knjiga “Pisma iz nesanice” i “Sanovnik za budne”, autora Milana...

Dnevni horoskop za 19.april

Ovan POSAO: Pokušajte da promenite dosadašnja uverenja u vezi sa autoritetom i kritikama. Teško se suočavate sa negativnim komentarima i...

PET MAGAZIN: Kako da znate da su dve mace ostvarile jaku vezu

Povezane mačke definišu se kao par mačaka koje su uspostavile blizak odnos jedna sa drugom. Neke povezane mačke...

Ni Japan više neće da trpi Apple-ov monopol

Nakon što je Evropska komisija primorala Apple da otvori iOS za eksterne prodavnice aplikacija u EU, izgleda da...