GRADONAČELNIK PETROVIĆ: “Auto-put će otvoriti mogućnost za nove domaće i strane investicije i osnažiti naše prijateljstvo i veze“ (foto, video)

Datum:

Share post:

Danas je u Velikoj Obarskoj zvanično počela izgradnja auto-puta Bijeljina-Rača kojoj su, osim brojnih zvaničnika Republike Srpske, grada Bijeljina i susjednih opština, prisustvovali i predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Republike Srbije Tomislav Momirović.

U svom obraćanju predsjednik Vučić je rekao da je ovaj auto-put za Semberiju izuzetno važan i da će građani, zahvaljujući ovoj saobraćajnoj vezi moći iz Bijeljine do Beograda da stignu za nešto više od sat vremena, da je plan da radovi budu završeni za dvije i po do tri godine, te da će Srbija značajno finansijski pomoći Srpskoj. On je dodao i da će dionica Kuzmin-Sremska Rača biti završena za najviše godinu dana, da je most na Savi praktično završen i da će Srbija sa svoje strane graditi autoput ka Sarajevu na dva pravca: Kuzmin-Sremska Rača i od Požege do Kotromana sa izlaskom u Višegrad.

Ministar Momirović je ocijenio da je veliko zadovoljstvo biti danas u Bijeljini, na dan koji simbolizuje jedinstvo našeg naroda sa obje strane Drine, ali ne samo u BiH i Srbiji, već svuda gdje se Srbi nalaze.

TESTNA REKLAMA

– Prethodnih godina uspjeli smo da pokrenemo projekte koji stvaraju uslove za dalji ekonomski napredak i rast, za nove investicije i, samim tim, jače povezivanje našeg naroda i naše dvije države. Auto-put koji je u izgradnji, koji smo mi u Srbiji počeli da gradimo prije dvije godine, još je jedan veliki impuls za Bijeljinu, jer ovo biti prvi grad koji će biti povezan auto-putem sa strane Republike Srpske – istakao je Momirović.

On je napomenuo da Republika Srbija u potpunosti finansira uzgradnju mosta kod Rače i daje značajna podsticajna sredstva (u iznosu od 80%) za gradnju ove dionice dugačke 20 kilometara.

– Ovaj auto-put i most treba da spajaju sve ljude i otvaraju perspektivu, ne samo za pripadnike srpskog naroda, već za sve građane – naglasio je Momirović.

Podsjetivši da je osnovni princip spoljne politike Republike Srbije i predsjednika Vučića „Otvoreni Balkan“, mnistar je rekao da smo previše mali da bismo se dijelili i još jednom naglasio da će Srbija uvijek biti tu za Republiku Srpsku.

– Molim sve ljude u BiH da razmisle o ovoj ideji i postanu dio „Otvorenog Balkana“, odnosno, dio velike inicijative koja cijeli region vuče naprijed. Uvijek ćemo stajati jedni uz druge – bio je jasan Momirović.

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović rekao je da je danas istorijski dan za Semberiju i izrazio zahvalnost Srbiji, njenom narodu, na čelu sa predsjednikom Aleksandrom Vučićem i njegovim saradnicima što su Bijeljini ukazali čast svojom posjetom i prisustvovali početku radova na ovoj dionici.

– Auto-put će otvoriti mogućnost za nove domaće i strane investicije, osnažiti naše prijateljstvo i veze i ubrzati transport roba i ljudi – rekao je Petrović.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

VOJIN MITROVIĆ: IZBORI 2. OKTOBRA NISU OBIČNI NEGO REFERENDUM ZA ILI PROTIV RS

Nosilac poslaničke liste SNSD iz Izborne jedinice šest Vojin Mitrović poručio je večeras u Gornjem Magnojeviću da izbori...

TRIBINA SNSD U MAGNOJEVIĆU: GRAĐANI ZNAJU VAŽNOST IZBORA ZA REPUBLIKU SRPSKU

Nosilac poslaničke liste Saveza nezavisnih socijaldemokrata za Narodnu skupštinu Republike Srpske iz Izborne jedinice šest Vojin Mitrović poručio...

PETROVIĆ: Sugrađani, podržite sutra Centralni miting SDS, PDP i Pokreta za pravdu i red na bijeljinskom Gradskom trgu (video)

Nosilac liste SDS za narodnog poslanika u NSRS za Izbornu jedinicu 6, Ljubiša Petrović poziva sve sugrađane Bijeljine...

BIJELJINA: Nikad nije kasno početi s novom vrstom sporta

Nikad nije kasno početi s novom vrstom sporta - Odsjek za lokalni ekonomski razvoj i evropske integracije Grada...