GRADONAČELNIK BIJELJINE STUDENTIMA: Sutra posljednji dan za predaju dokumentacije!

Datum:

Share post:

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović se oglasio na svom zvaničnom FB nalogu i tom prilikom obavijestio javnnost, konkretno studente da je sutra (ponedjeljak, 05. decembar 2022.) zadnji dan za prijavu, odnosno predaju dokumentacije za stipendije koje dodjeljuje Grad, a status prenosimo u cijelosti

Podsjećanje da je sutra posljednji dan za predaju dokumentacije za stipendije koje dodjeljuje Grad.

S obzirom na to da sam i sam bio stipendista Grada Bijeljina kao student Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu koji sam završio u roku sa prosječnom ocjenom 9,37, kao jedan od najboljih studenata na fakultetu, danas je moja odgovornost ali i veliko zadovoljstvo da učinim sve što je u mojoj moći ispred Grada Bijeljina da se povećaju ulaganja u obrazovanje naše djece!

Ono što moram naglasiti, to je da je Grad Bijeljina ove godine na istorijskom maksimumu kada je u pitanju procentualno izdvajanje finansijskih sredstava za stipendije, ali i kada je u pitanju broj stipendija i njihov iznos!

TESTNA REKLAMA

Ukupan broj stipendija koje će Grad podijeliti ove školske godine je 163, a kategorije koje Grad finansira su:

1) učenici generacije osnovnih škola

2) učenici generacije srednjih škola

3) redovni studenti

4) učenici sa poteškoćama u razvoju

5) učenici sa poteškoćama u razvoju u specijalizovanim ustanovama.

Samo primjera radi, ne tako davne 2020. godine Grad je dodjeljivao 38 stipendija za redovne studente, a ove godine broj redovnih studenata koje će Grad stipendirati je 54.

Iznos stipendija je uvećan, procentualno najveće povećanje je za stipendiranje učenika sa posebnim potrebama i ono iznosi 36.4% veći iznos stipendija. Iznos stipendija se u zavisnosti od kategorija ove godine kreće u rasponu od 125 do 240KM.

Novitet ove akademske godine jeste da se mogu prijaviti za stipendije svi studenti počev od druge godine fakulteta, ranijih godina su pravo stipendiranja imali studenti tek od treće godine fakulteta!

Izbor koja su to zanimanja deficitirna i koja će se dodatno stipendirati odredio je Zavod za zapošljavanje Republike Srpske, a ne Grad, ovo naglašavam jer je bilo pitanja u vezi sa izborom zanimanja!

Srećno svima, nastavićemo sa trendom porasta broja stipendija koje Grad dodjeljuje, ali i sa porastom visine iznosa stipendija!

Biramo da ulaganje u obrazovanje bude naš prioritet!

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

UROŠ RADAN iz Bijeljine SEDMI na EP u karateu na Kipru (foto)

Na Kipru je održano Evropsko prvenstvo u karateu za kadete, juniore i mlađe seniore, a jedan od takmičara...

Nastavljena uspješna saradnja TO Bijeljina i PED ’’Majevica’’ (foto)

Turistička organizacija Grada Bijeljina je bila gost Planinaesko ekološkog društva – PED ’’Majevica’’. -Bili smo gosti PED ’’Majevica’’ te...

Kavazović, poglavar Islamske zajednice u BiH podržao imama koji je vrijeđao pravoslavne vjernike

Kao da to nije ništa strašno: Poglavar Islamske zajednice u BiH podržao imama koji je vrijeđao pravoslavne vjernike Poglavar...

Odbojkašice bijeljinskog Radnika ubjedljive protiv trebinjki

12. kolo Prve lige: ŽOK Radnik - ŽOK Leotar 3:1 Ana Zekić i drugarice uspješnije od Trebinjki u izvanrednoj...