Gradonačelnik Bijeljine se lažno zaklinje u Demokratiju

Datum:

Share post:


Saopštenje SDS Semberija povodom konferencije za medije Gradonačelnika Ljubiše Petrovića i najavljenih tužbi zbog imenovanja v.d. načelnička odjeljenja Gradske uprave Grada Bijeljina prenosimo u cjelosti:

„Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović se, uprkos tvrdnjama koje je dao nakon izbora da želi da bude gradonačelnik svih građana i, nasuprot onome što svakodnevno izjavljuje medijima, u stvarnosti ponaša potpuno drugačije.

Tako je i na Konstitutivnoj sjednici gradske Skupštine, zloupotrebljavajući pravo da predlaže načelnike odjeljenja u Gradskoj upravi, potpuno ignorisao realnu situaciju i povjerenje koje su građani dali odbornicima pojedinih stranaka, pokušao da na sve ključne pozicije u gradu postavi kadrove iz stranaka koje su na prethodnim lokalnim izborima osvojile jedva 20% povjerenja birača.

Nasuprot tome, potpuno je ignorisao poziv i pruženu ruku za saradnju Koalicije „Dogovor za Bijeljinu“ koju čini sedam stranaka, a čiji su odbornici osvojili ukupno 23 mandata, odnosno preko 74% sastava gradske Skupštine. Gradonačelnik Petrović se deklarativno zaklinje u demokratiju, ali je svojim potezima u praksi potpuno negira.

Uostalom, u svim razvijenim demokratijama osnov za formiranje vlasti je skupštinska većina koja se formira nakon izbora i to važi svugdje, osim u Bijeljini. Izgleda da je Gradonačelnik Petrović preskočio tu lekciju.

TESTNA REKLAMA

Možda to ne može ili ne smije da uradi od svojih političkih mentora koji kontrolišu svaki njegov potez, iako su zaslužni za katastrofalan izborni rezultat koalicije koja ga je kandidovala za Gradonačelnika, i to ne samo u Bijeljini, već i u drugim sredinama.

Gradonačelnik Petrović svojom neprincipijelnom politikom i potezima koje povlači može u Bijeljini izazvati krizu vlasti i usporiti realizaciju brojnih projekata, što će se na kraju odraziti negativno na sve njene građane.

Zato od njega tražimo da se ponaša kao odgovoran Gradonačelnik, da prevaziđe svoje lične animozitete prema nekim političkim strankama i da ubuduće u prvom planu ima volju birača koja je iskazana kroz sastav gradske Skupštine. Svaki drugi način bi samo pokazao njegovo nepoznavanje principa demokratije i vodio bi ka haotičnom funkcionisanju gradske vlasti u narednom periodu.“

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Obilježena slava Grada Bijeljina (foto)

Grad Bijeljina danas je proslavio krsnu slavu Svetog Pantelejmona, zaštitnika Grada. U sklopu programa, prije prazničnog bogosluženja, prisutni su...

U septembru počinje izgradnja dva auto-puta u RS

Prvi radovi na auto-putu Prijedor-Banjaluka počeće 2. septembra, a petnaestak dana kasnije krenuće i izgradnja dionice Bijeljina-Rača, čime...

Fijakerijada povodom slave Grada Bijeljina

Na Gradskom trgu u Bijeljini, danas je povodom slave Grada Bijeljina održana fijakerijada u organizaciji Konjičkog kluba „Semberija“...

Narednih dana u RS će pojeftiniti gorivo

Na benzinskim pumpama u Republici Srpskoj benzin će narednih dana pojeftiniti do 12, a dizel do osam feninga...