GRADONAČELNIK BIJELJINE: Problemi u poslovanju gradskih preduzeća

Datum:

Share post:

U Bijeljini od gradskih preduzeća i ustanova probleme u poslovanju, osim Centra za kulturu, imaju i Turistička organizacija i Muzej, izjavio je danas gradonačelnik Ljubiša Petrović.

On je najavio da će biti izvršena analiza poslovanja svih javnih preduzeća i ustanova u nadležnosti grada i da će biti sankcionisana rukovodstva ako su loše radila.

Ranije je danas objavljeno da je Centar za kulturu „Semberija“ u Bijeljini poslovao sa gubitkom od 40.000 KM u prošloj godini.

„Radnici će biti zaštićeni, a rukovodstva ako su loše radila biće sankcionisana“, rekao je Petrović novinarima.

TESTNA REKLAMA

Prema njegovim riječima, 25. januar je rok za predaju dokumentacije o poslovanju, nakon čega će uslijediti sveobuhvatna analiza.

„Centar za kulturu, Turistička organizacija i Muzej u Bijeljini suočeni su sa problemom, probijen je budžetski okvir za 2020. godinu, što je stvorilo i probleme u isplati plata radnicima“, kaže Petrović.

Petrović je istakao da neće dozvoliti da radnici budu taoci bilo kakve politike i da će im plate biti isplaćene, zaposlenima u Centru za kulturu plata je isplaćena danas, a da će rukovodstva gradskih preduzeća i ustanova snositi odgovornost za loše poslovanje.

„Nakon revizije i ekonomske analitike sve potencijalne maliciozne, koruptivne i kriminogene radnje, ukoliko budu utvrđene, biće sankcionisane i time će se baviti nadležne institucije“, rekao je Petrović.

​Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srna.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Lazarević i Radić

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Lazarević i Radić

Direktor Agrarnog fonda Zlatan Lazarević i predsjednik Udruženja poljoprivrednika „Sela Semberije“ Boško Radić bili su gosti portala Dešavanja...

SUTRA SMJENE U AD ’’GRAD’’ BIJELJINA – imenovanje novog direktora

U AD ’’Grad’’ Bijeljina ništa bolje, samo smjene... Kako saznaje portal Dešavanja u Bijeljini za ujutro (utorak, 16. avgust...

ĆORIĆ: “Radnik“ više nije “na koljenima“ (foto, video)

Predsjednik Fudbalskog kluba "Radnik" Bijeljina Nedeljko Ćorić rekao je danas da su u ovom klubu uspjeli da riješe...

MINISTAR PAŠALIĆ: Protivgradna zaštita ne može da izazove sušu

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić rekao je da je zadovoljan radom Protivgradne preventive jer...