Gradonačelnik Bijeljine potpisao Ugovor sa izvođačem radova za opremanje vrtića „Đurđevak“ (foto)

Datum:

Share post:

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović potpisao je Ugovor za opremanje vrtića Đurđevak.

-Juče smo potpisali ugovor sa izvođačem radova „Derby trade“ iz Brčkog za opremanje vrtića „Đurđevak“. Ukupna vrijednost ugovora je 152.878,05 KM, a vrtić će biti opremljen po najnovijim standardima za boravak djece i u potpunosti prilagođen njihovim potrebama. Pored toga što ćemo smanjiti liste čekanja za naše mališane (cilj nam je potpuno ukidanje lista čekanja za boravak djece u vrtićima), otvaranje novog ogranka vrtića „Đurđevak“ znači i nova radna mjesta, izjavio je gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović.

Gradonačelnik Bijeljine je izrazio veliku zahvalnost Preosvećenom vladiki Fotiju i Eparhiji zvorničko-tuzlanskoj sa kojom je potpisan ugovor o iznajmljivanju prostorija za potrebe proširenja vrtića.

-Nažalost i u vezi sa ovom javnom nabavkom prošli smo kroz niz problema, legalistički rad uz brojne opstrukcije zahtjeva vrijeme, te tako javnost treba da zna da je ova javna nabavka raspisana još 5. decembda prošle godine, na izbor najpovoljnijeg ponuđača uložene su dvije žalbe čime se značajno usporava proces završetka javne nabavke. Kako sam od dobro obaviještenih izvora saznao ideja je bila da se spriječi realizacija ove javne nabavke do 19. marta, jer se ekipa „Unazadimo Bijeljina“ nadala uspješnoj izbornoj krađi na referendumu što im nije pošlo za rukom. No, mi idemo dalje, sigurnim koracima, rekao je Petrović.

-Podsjećam vas i da smo prošle godine otvorili i prostorije vrtića u Patkovači gdje je objekat nažalost građen bez prethodno riješenih imovinsko-pravnih odnosa i građevinske dozvole što je opet sačekalo aktuelnu gradsku administraciju na čelu sa mnom i što smo uspješno riješili, kaže Petrović.

-U narednom periodu očekuju nas pregovori za otvaranje novog gradskog vrtića, a ove godine imaćemo i veliki broj radova na rekonstrukcijama škola na šta sam izuzetno ponosan. Za našu djecu, za našu Bijeljinu, idemo dalje zajedno, zaključio je Petrović.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

AD ’’GRAD’’ BIJELJINA: Dr Saša Lalić predsjednik Organizacionog odbora ’’Interagro 2024’’ – “ZEMLJA SE BRANI JER HRANI, KAO MAJKA’’ (foto)

“ZEMLJA SE BRANI JER HRANI, KAO MAJKA’’ U sali za sastanke AD“GRAD“ , održana je prva sjednica sa konstitutivnim...

“Z Marketi” otvorili vrata svog najnovijeg objekta u Račanskoj ulici u Bijeljini (foto,video)

“Z Marketi” vodeći lanac supermarketa poznat po svojoj širokoj ponudi kvalitetnih proizvoda, danas je otvorio vrata svog najnovijeg...

Đurđević, predsjednik SG Bijeljina, otvorio Vaskršnju izložbu članova Udruženja likovnih umjetnika „Sveti Luka“ (foto)

Predsjednik Skupštine grada Bijeljina Aleksandar Đurđević svečano je otvorio Vaskršnju izložbu članova Udruženja likovnih umjetnika ''Sveti Luka'' iz...

DODIK: Igranka muslimana obiće se o glavu BiH (foto)

Igranka koju su priredili bosanski muslimani po pitanju članstva samoproglašenog Kosova u Savjetu Evrope na kraju će se...