Gradonačelnik Bijeljine na proslavi dana Mjesne zajednice Janja (foto)

Datum:

Share post:

U Mjesnoj zajednici Janja kod Bijeljine se održava tradicionalna manifestacija – 18. Ljetnje večeri u Janji.

Entuzijasti okupljeni u organizaciji BZK Preporod Bijeljina – Janja i BKUD “Mula Alija Sadiković” već osamnaestu godinu organizuju kulturnu manifestaciju Ljetne večeri u Janji. 

Današnjoj manifestaciji osamnaestih Ljetnih večeri u Janji, a povodom proslave dana Mjesne zajednice Janja prisustvovao je i gradonačelnik Bijeljine Lubiša Petrović.

BIJELJINA: Tradicionalna manifestacija – 18. LJETNJE VEČERI U JANJI (foto)

– Danas smo zajedno proslavili Dan Mjesne zajednice Janja, te koristim priliku da se podsjetimo predivnog međureligijskog bazara koji je održan upravo u Janji u nedjelju u organizaciji Udruženja „Žena“, izjavio je gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović.

– Istinski sam uživao u ovom bazaru zajedno sa mojom Jelenom i kolegama. Pored čarolije ukusa savršenih sireva, meda, specijaliteta, preko mirisa eteričnih ulja i sapuna do prekrasnih rukotvorina i sve to osmišljeno da zadovolji sva čula, te smo svašta nešto lijepo pazarili. Međutim najveće bogatstvo ovog bazara su ljudi koji su došli iz različitih krajeva Bosne i Hercegovine i predstavili svoje proizvode, upravo razgovor sa našim narodom je ono što je melem za dušu, šalili smo i smijali, razmijenili savjete, ovo je istinski bilo jedno divno druženje, nastavio je Petrović.

– Sa našom Ramizom iz Udruženja „Žena“ razgovarao sam i obećao uređenje platoa gdje je bio bazar, ideja je da prostor uredimo tako da centralno imamo šadrvan, staze po tipu kaldrme i mnogo cvijeća, i da koliko već sljedeće godine sve izgleda još lijepše, saopštio je Petrović.

– Zapamtite narode, kada smo zajedno, kada cijenimo prave vrijednosti, kada shvatimo da su naše različitosti zapravo naše bogatstvo, onda možemo biti sigurni da smo na pravom putu i da ujedinjeni možemo sve, ali baš sve, zaključio je Petrović uz poruku, živjela naša Janja, naša Bijeljina, živio naš narod na ovim prostorima!

Zatvaranje osamnaestih Ljetnjih večeri u Janji je planirano za 20.00 časova u Domu kulture u Janji kada će biti upriličena promocija romana ’’Šta su meni ptice’’, autora Fajke Kadrića.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Novogodišnji koncert Muzičke radionice ”Čarolija” iz Bijeljine (foto)

Saopštenje za javnost UG ’’Muzički umjetnici Semberije’’ prenosimo u cjelosti: 12. decembra 2023. godine održaće se Novogodišnji koncert Muzičke...

MILIČEVIĆ: Nedopustivo je izvršnoj vlasti dati opšti imunitet od krivičnog gonjenja

Apsolutno je nedopustivo izvršnoj vlasti dati opšti imunitet od krivičnog gonjenja jer to znači amnestiju od kriminala, korupcije...

AMBER ALERT pred PS BiH: U slučaju NESTANKA DJETETA slijedi mobilizacija cjelokupne javnosti

Bosna i Hercegovina još uvijek nema Amber alert sistem koji koriste brojne zemlje svijeta, pa i Srbija i...

Kunić na lovački način

Sastojci 1 kunić 50 ml ulja Za rasol 300 ml vinskog sirćeta 1 kašičica borovnica 1 kašičica klinčića 2...