Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović se putem svog zvaničnog FB  naloga obratio javnosti i sugrađanima sa pitanjem Da li su znali da je njegova nova rubrika Da li ste znali podigla veliku prašinu u javnosti te post prenosimo u cijelosti:

Da li ste znali

Da li ste znali da je ova nova rubrika podigla veliku prašinu u javnosti prošle nedjelje i mnogima se nije dopao ovakav način upoznavanja javnosti sa nepobitnim činjenicama?

Naravno nastavićemo sa tekstovima i narednih dana, tematika će biti kako rasvjetljavanje finansijskih zločina u našem gradu, kao i prikazivanje loših primjera funkcionisanja različitih službi, firmi i institucija kako na lokalnom tako i na republičkom nivou, ali ću vas upoznati i sa određenim načinima funkcionisanja lokalne samouprave, institucija i nadležnostima, a nakon toga pristupićemo ljepšoj tematici gdje ću vam kroz tekstove predočiti šta je to sve do sada urađeno i šta to vaš ’’nesposobni’’ gradonačelnik je zajedno sa svojim saradnicima uradio za ovaj grad!

Da li ste znali da smo inače jedina lokalna samouprava gdje je van izborne godine organizovana posjeta sve i jedne mjesne zajednice?

Do sada sam održao sastanke sa mještanima ukupno 39 mjesnih zajednica, od oktobra nastavljamo obilaske mjesnih zajednica i sastanke sa građanima.

Mjesne zajednice gdje nije bilo sastanka sa mještanima i predstavnicima MZ jesu: Dvorovi, Kriva Bara, Dazdarevo, Brodac, Velino Selo, Balatun, Donje Crnjelovo, Gornje Crnjelovo, Gradac, Ruhotina, Johovac, Batar, Bjeloševac, Čengić, Obrijež, Modran, Gornji Kojčinovac, Čardačine, Ljeskovac, Donji Dragaljevac, Srednji Dragaljevac, Gornji Dragaljevac, Gornja Čađavica, Srednja Čađavica, Novi, Suvo Polje, Zagoni, Brijesnica, Glogovac i Mala Obarska.

Potrudiću se da zajedno sa mojim saradnicima do kraja ove godine obiđemo sve mjesne zajednice. Za jedan broj mjesnih zajednica koje smo obišli nisam objavio izveštaj, i to ću uraditi, a u decembru objaviću jedan veliki izvještaj gdje će biti navedene sve mjesne zajednice i šta je tačno sve gdje urađeno po stavkama – radovi na domovima kultura, školama, vjerskim objektima, vrtićima, asfaltiranja i drugi radovi iz oblasti saobraćajne infrastrukture, vodovodno-kanalizacione mreže, igrališta, finansiranje lokalnih sportskih klubova, direktna pomoć ugroženim mještanima, podrška manifestacijama, saniranje šteta od elementarnih nepogoda..

Za sljedeću kalendarsku godinu, primat prilikom planiranja budžeta imaće one mjesne zajednice gdje je najmanje uloženo, što mislim da je fer i korektno. Pored toga uskoro (tačan termin biće preciziran i blagovremeno najavljen) posjetiću i imati sastanak sa građanima iz naselja Knez Ivo od Semberije, kao i neka naselja gdje su mi ljudi pisali o svojim problemima iz oblasti komunalne infrastrukture, bez obzira što sam već uredno imao sastanak u mjesnim zajednicama ovih naselja.

Morate shvatiti da se problemi ne mogu riješiti svi odmah, onoliko brzo koliko svi mi zajedno želimo, strpljenje je ključ uspjeha kao i pošten i predan rad, i rezultati onda ne mogu izostati.

Živi i zdravi mi bili, i idemo dalje zajedno!

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.cm

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име