Gradonačelnik Bijeljine čestitao MATERICE (foto)

Datum:

Share post:

Pravoslavni vjernici danas obilježavaju Materice, najveći hrišćanski praznik majki i žena, koji uvijek pada u drugu nedjelju pred Božić. Tim povodom na svom FB nalogu oglasio se i gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović čiji post prenosimo u cijelosti:

Danas je i jedan poseban praznik, posvećen onima koje su Božiji dar, najljepše ovozemaljsko čudo i najveći blagoslov, danas je praznik posvećen MAJKAMA i ŽENAMA!

Od prvog plača, preko prvog podoja, brisanja suza, prve riječi i koraka, prve kupovine školskog pribora, prvog aplauza na priredbi uz oči pune suza radosnica i široki osmijeh, uz brigu gdje smo i da li smo jeli, da li nas nešto boli ili tišti, jesmo li srećni jer naša sreća je njihova sreća, one nesebično za sebe ne žele ništa izuzev našeg ispunjenja želja, jednom najljepšom rječju na cijelom svijetu koju prvu naučimo da izgovaramo-MAJKA!

Na ovoj prvoj slici koju vidite, ovdje u ovoj grupi ljudi je i moja majka (četvrta u drugom redu).

Ova fotografija je nastala kada smo pokušali da podignemo svoj glas i pokažemo da se ne mirimo sa brutalnom nepravdom koja je nanijeta isto tako jednoj ženi, majci, našoj Jeleni! Nisam znao da je moja majka krenula put Banjaluke, nije mi javila, samoinicijativno se uputila, prepoznao sam je u masi ljudi, srce se steglo, i tada kao i mnogo puta do sada tiho sam se u sebi pomolio da mi je Bog čuva! Majčinska ljubav je navrijedniji poklon koji dobijamo od Gospoda!

Srećan praznik majko, srećan sam jer te imam!

Svim damama, majkama i onima koje će to postati i onima koje će ljubav pružiti nekoj drugoj djeci, drage moje čestitam vam ovaj praznik, neka vas dragi Bog čuva i hvala na svemu, vi ste Božije čudo i dar!

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Radislav Jovičić na IV Međunarodnom naučnom skupu “Savremeni izazovi i prijetnje bezbjednosti” (foto)

-Velika mi je čast biti učesnik današnje konferencije na ovom našem, prestižnom Fakultetu bezbjednosnih nauka u Banjaluci, na...

VUKANOVIĆ: Dodik je podržao smjenu Nikole Poplašena

Vukanović podsjetio Dodika kako je govorio kada je smjenjivan Poplašen „Ako ste tada provodili oduke visokog predstavnika, zašto...

DODIK: Ukinuti odluke Šmita u roku od 7 dana – Srbi se povlače iz odlučivanja na nivou BiH

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da će zatražiti da se ukinu sve odluke Šmita u roku...

Aleksandar Trninić umjesto Vasića novi šef Kluba Ujedinjene Srpske u NS RS (foto)

Kostadin Vasić od danas nije više šef Kluba poslanika Ujedinjene Srpske u NS RS, saznaje portal Dešavanja u...