„Ako se vratimo unazad nekoliko godina, tačnije u 2014. godinu, podsjetićemo se i odluke Vlade RS da se Bijeljina ne nađe u prioritetnoj grupi poplavljenih područja RS i na taj način je stanovništvo Semberije oštećeno za 4 miliona konvertibilnih maraka“.

Saopštenje za javnost PDP prenosimo u cjelosti:

GRAĐANI TREĆEG REDA

Nikakva tajna nije da pored tri konstituvna naroda i nacionalnih manjina u BiH, u Republici Srpskoj vlada podjela na stanovništvo u gradovima/opštinama gdje u vlasti participiraju predstavnici vladajuće koalicije (čitaj SNSD), i stanovnici u opštinama gdje je na vlasti neka od stranaka opozicije.

Za ove prve, kao u davna vremena očigledno se smatra da imaju plava krvna zrnca, dok ostali podanici RS po svoj prilici ne pripadaju tom ”arijevskom” soju.

‼️ Semberije i Majevice, odnosno opština koje teritotojalno pripadaju ovom području, sjete se u izbornim godinama, a postoje i određeni presedani, npr. kada se kada postoji mogućnost eksploatacije prirodnih bogatstava.

S obzirom da se digla velika pompa oko litijuma u Loparama i najavljene mogućnosti da se stanovništvo ove lokalne zajednice izjasni o ovom projektu, vlast nas se sjeti, pa odluči da izmijeni Zakon o geološkim istaživanjima.

A ako se vratimo unazad nekoliko godina, tačnije u 2014. godinu, podsjetićemo se i odluke Vlade RS da se Bijeljina ne nađe u prioritetnoj grupi poplavljenih područja RS i na taj način je stanovništvo Semberije oštećeno za 4 miliona konvertibilnih maraka.

Do kad li će trajati ovakav selektivan pristup, koji je po pravilu na štetu stanovnika ove regije, ostaje da vidimo, ali ne možemo a da se ne zapitamo da li se vlast prema stanoviništvu ovih opština ophodi kao prema građanima trećeg reda.

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: desavanjaubijeljini.con

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име