Saopštenje Gradske uprave Grada Bijeljina prenosimo u cjelosti:

„SAOPŠTENJE ZA JAVNOST POVODOM NETAČNIH TVRDNJI DA GRAD BIJELJINA NIJE IZDAO GRAĐEVINSKU DOZVOLU ZA IZGRADNJU „DRINSKOG NASIPA“

Prošlo je više od deset godina od posljednjih katastrofalnih poplava na području Grada Bijeljina, a još uvijek su nam svježa sjećanja na borbu sa nekontrolisanim izlivom rijeke Drine po našim radnim poljima, ulicama, domovima.

Još tada je najavljema izgradnja „Drinskog nasipa“, kao brane u slučaju da se slična nepogoda ponovi. Tako je predsjednik Republike Srpske, gospodin Milorad Dodik, 30. jula u Bijeljini izjavio za medije, te građane informisao da je Vlada Republike Srpske obezbijedila kreditna sredstva za izgradnju „Drinskog nasipa“, ali da do relizacije projekta još uvijek nije došlo, jer nije dobijena građevinka dozvola.

Pravo građana je da o temi od opšteg značaja, a što je nesumnjivo izgradnja „Drinskog nasipa“, dobiju objektivne, istinite i potpune informacije, što je, na žalost, izostalo u izjavi predsjednika Republike Srpske.

S ciljem istinitog, objektivnog i potpunog informisanja, obavještavamo građane da je Grad Bijeljina (Odjeljenje za prostorno uređenje) izdao Rješenje o građevinskoj dozvoli br. 02/2-360-137/23 od 29.1.2024. godine, investitoru JU ,,Vode Srpske’’ za izgradnju odbrambenog nasipa na rijeci Drini.

Rješenje je dostavljeno investitoru dana 30.1.2024. godine. Time je Odjeljenje za prostorno uređenje izvršilo sve obaveze u skladu sa svojim zakonom definisnim nadležnostima.“

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име