GRAD BIJELJINA: Izdvojeno 24. 000 KM za košenje ambrozije

Datum:

Share post:

Grad Bijeljina izdvojiće ove godine oko 24.000 konvertibilnih maraka za košenje ambrozije na javnim površinama, kako u gradskom području, tako i na parcelama u okviru seoskih mjesnih zajednica, saopšteno je iz Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove i zaštitu životne sredine.
 
– Planirano je da se košenje izvrši na osam lokacija u gradu i šest lokacija u seoskom području. Osim toga, biće izdvojena sredstva za košenje ambrozije na putevima i javnim površinama po potrebi i posebnom nalogu naručioca, kao i sredstva za izvršenje rješenja poljoprivredne i komunalne inspekcije – navedeno je u saopštenju.
 
Prema riječima poljoprivrednog inspektora Zorana Perića iz Odjeljenja za inspekcijske poslove Grada Bijeljina, vlasnicima privatnih poljoprivrednih parcela na kojima je primijećena ambrozija izdaje se rješenje o uklanjanju ovog korova u roku od tri dana.
 
– Kazna za neizvršenje za fizička lica iznosi od 150 do 200 KM, za pravna lica od 1.000 do 2.000 KM, dok su odgovorna lica u pravnom licu za neuklanjanje ambrozije dužna da plate između 200 i 300 KM – pojasnio je Perić.
 
Za praćenje izvršenja košenja ambrozije na javnim površinama nadležno je gradsko Odjeljenje komunalne policije, koje može da izda kazne u jednakom iznosu kao i poljoprivredni inspektor.
 
– Nadzor nad košenjem ambrozije u dvorištima, baštama i na neizgrađenom građevinskom zemljištu na području Grada Bijeljina vrši ekološki inspektor, a na zemljištu koje pripada „Vodama Srpske“ vodoprivredni inspektor – navela je Jasna Alimujkić iz bijeljinske Komunalne policije.
 
U planu je da košenje ambrozije na području Semberije počne krajem mjeseca.
 
Dešavanja u Bijeljini
Izvor: Gradska uprava

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

FOND PIO: Danas počinje isplata penzija za jul

Saopštenje Fond PIO RS prenosimo u cjelosti: "Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje Republike Srpske obavještava korisnike prava da...

UZBUDLJIV VIKEND Fargo drži vrh u 3×3 ligi Srpske

Nikšićko pivo 3x3 liga Republike Srpske proteklog vikenda igrana je u tri grada Gradišci, Bijeljini i Laktašima, a...

ZVIJEZDA 09: Tri boda na startu prvenstva

Na gostovanju u Omarskoj ekipa Zvijezde 09 zasluženo je slavila rezultatom 0:1. Steijelac jedinog gola za ekipu Zvijezde...

Danas se obilježava Sveta Petka Trnova

Srpska pravoslavna crkva i vernici slave praznik posvećen prepodobnoj mučenici Paraskevi, u narodu poznatoj kao Petka Trnova Praznik Svete...