Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović je putem svog FB naloga obavijestio javnost da je sa jučerašnjim danom (petak, 28. jun 2024. godine) Grad Bijeljina isplatio posljednje dvije subvencije za đačke karte za ovu školsku godinu te status prenosimo u cjelosti:

Sa jučerašnjim danom Gradska uprava je na račune roditelja isplatila posljednje dvije subvencije za đačke karte za ovu školsku godinu i time sva dugovanja po ovom osnovu izmirila prema građanima (na mjesečnom nivou samo za subvencije za đačke karte Grad je izdvajao 125.000,00 KM).

Podsjetio bih na sljedeće stavke koje su prvi put uvedene za ove posljednje tri i po godine:

-Direktna isplata subvencija na račune roditelja djece koja pohađaju školu

-Uvođenje subvencija za prevoz za srednjoškolce

-Subvencionisanje đačkih karata u kompletnom iznosu za djecu višečlanih porodica (troje i više djece), djecu sa poteškoćama u razvoju i djecu samohranih roditelja

-Za posljednje tri i po godine visina iznosa subvencija se povećavala tri puta

-Stalna koordinacija sa roditeljima, organizovanje velikog broja sastanaka kao i Otvorenih vrata za sve vaše sugestije i pitanja

Svim dobrim ljudima koji nisu politički ostrašćeni, koji nisu pritiskali stalnim pitanjima i pozivima, koji su svjesni situacije u vezi sa prilivima sredstava na račun Grada, koji su strpljivo sačekali formiranje spiskova jer po prvi put Grad finansira subvencije za ukupno 2580 učenika što je rekordan broj, kojima na kraju krajeva ova podrška Grada znači, želim da se zahvalim na strpljenju i podršci. Sve pohvale za rad i angažman u ovoj oblasti idu Odjeljenju za društvene djelatnosti na čelu sa Ljubišom Stanišićem i Odjeljenju za finansije na čelu sa Gordanom Petrović, ODLIČNO urađen posao!

Formiranje javnog gradskog prevoza je krajnji cilj Grada Bijeljina, a tada će olakšice kako u smislu cijene prevoza tako i većeg broja linija, dostupnosti prevoza za sve naše građane, biti stavka koja će značajno sačuvati kućni budžet ali i omogućiti bržu konekciju i lakše funkcionisanje za sve ljude bilo da žive u gradskim, prigradskim ili seoskim sredinama.

Zahvaljujući mom šefu Kabineta Milanu Lazareviću Grad Bijeljina je PO PRVI PUT dobio završenu i kompletno sređenu STUDIJU SAOBRAĆAJA koja je prvi i osnovni dokument da bi se javni gradski prevoz pokrenuo. Za sve ove godine niko se nije udostojio da se uhvati u koštac sa pravljenjem studije saobraćaja a da ne pričam o tome da je završi i implementira.

Zgrada Autobuske stanice je u fazi tehničkog prijema i iskreno vjerujemo i nadamo se da ovdje neće biti opstrukcija i problema.

U najboljem slučaju Grad Bijeljina će dobiti javni gradski prevoz do kraja 2024.godine, a u najgorem slučaju do kraja juna 2025.godine, to su realna i utemeljena predviđanja.

Još jednom hvala svima na strpljenju, svako dobro vam želim a našim đacima da uživaju u letnjem raspustu.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име