GOVEDARICA O IKONI: ''Dodik je nekoga htio debelo da prevari''

Datum:

Share post:

Izjava srpskog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, kako mu je jedan čovjek koga ne može nazvati ni poznanikom, a koji je živio 25 godina negdje u Rusiji, poklonio spornu ikonu o kojoj se govori u javnosti već mjesec dana, te kako je lično njemu zavještao da se ikona vrati u Rusiju, predstavlja jedan potpuno nov momenat kod Dodika,  rekao je Vukota Govedarica, član Predsjedništva SDS.
 
Govedarica kaže  da je Dodik  definitivno izgubio osjećaj za kreativnost u mnogo čemu pa i u izrečenim lažima.
 
„Pokušavam da zamislim kako je i gdje jedan skoro pa nepoznat čovjek, prema Dodikovim tvrdnjama,  njemu prišao i darovao ga ikonom koja je stara 300 godina zahtijevajući od njega da je vrati u Rusiju. Dodik bi trebao javnosti da kaže zašto ikonu koju je dobio od nekoga koga ne poznaje, nije diplomatskim kanalom vratio u Rusiju“, naveo je Govedarica i dodao da Dodik nije imao potrebu o tome upoznati cjelokupnu javnost.
 
Govedarica je upitao zašto se Dodik odlučio da  ikonu uruči ministru spoljnih poslova Sergeju Lavrovu kao svoj lični dar Lavrovu, jer je sporna ikona u javnosti upravo tako i predstavljena.
 
„Logika je vrlo jednostavna. Ili je Dodik imao namjeru da prevari tog nekog famoznog neznanca kako bi u stvari tuđom porodičnom ikonom fascinirao gospodina Lavrova ili sada nekom animiranom pričom pokušava da prevari sve nas koji se stidimo svega toga što je Dodik javnosti Republike Srpske priuštio“, kaže Govedarica.
 
Kako god uzmemo u obzir, dodaje Govedarica, Dodik je nekoga htio debelo da prevari.
 
„Ili je htio da prevari  neznanca koji je zavještao da se njegova porodična ikona vrati u riznice ruske kulture ili gospodina Lavrova kome je pred cjelokupnom javnosti rekao kako ga daruje relikvijom koja je stara 300 godina a gdje je lako zaključiti da je ikona neprocjenjive vrijednosti“, pojašnjava Govedarica.
 
On kaže da je Dodik  izgubio jedan prefinjen osjećaj koji je nekada posjedovao da kreativno manipuliše i laže svoj narod.
 
„Ostaje samo jedna nepoznanica. Ko je zaista taj čovjek koji je Dodiku poklonio ikonu? Ako se Dodik usudio da kaže kako mu je ikonu poklonio neko koga ne može čak nazvati ni poznanikom, onda nema sumnje da će nas ta evidentna laž dovesti do nekoga koga javnost itekako dobro poznaje“, ističe Govedarica.
 
Koga to Dodik pokušava da sakrije a ko mu je evidentno poklonio ikonu, dodaje Govedarica, saznaćemo jednog dana.
 
„Do tada bih Dodiku preporučio da pročita priču ‘U cara Trojana kozje uši’. Možda bi bila veoma poučna“, naveo je Govedarica.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

SNSD BIJELJINA: Trivićka i Šarović žive u virtuelnom svijetu

Reagovanje SNSD Bijeljina prenosimo u cjelosti: "Gradski odbor SNSD Bijeljina izražava ozbiljnu zabrinutost da su i Mirko Šarović i...

Dunja Vukšić iz BK “Radnik“ Bijeljina na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu u Turskoj

Bokserska nada Dunja Vukšić iz BK "Radnik" Bijeljina predstavljaće Bijeljinu i Republiku Srpsku na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu u...

Produženo vrijeme brisanja poruke na WhatsAppu

Ukoliko se nađete u situaciji da ste na WhatsAppu poslali neku neprikladnu poruku pogrešnoj osobi, sada ćete imati...

AGRO SAVJET: Kada i kako se vrši skidanje lišća paradajza

Oplodnja i skidanje lišća paradajza – Početno skidanje lišća paradajza obično se vrši kada biljka pređe metar visine.  U...