Google Search postaje brži, mape dobijaju poboljšanja

Datum:

Share post:

​Noviteti, koje je Google tokom ove nedjelje predstavio, odnose se na rezultate pretraživanja i prikaze u mapama.

Google je najavio neke nove opcije koje će poboljšati pretraživanje u kompanijinom pretraživaču, kao i one koje će omogućiti još bolju navigaciju njihovim mapama.

S tim novitetima Google želi da korisnike što duže zadrži na svom pretraživaču i mapama jer, što više vremena provode na njihovim stranicama koristeći njihove servise, Google će više zaraditi od reklama.

Takođe, kako su pokazala posljednja istraživanja, sve više mladih informacije koje ih zanimaju ne traže na Googleu, već na TikToku i Instagramu pa Google želi da načini rezultate pretraživanja atraktivnijim, u nekim slučajevima dodaje video zapise i slično.

Prilikom pretraživanja gradova na Googleu, korisnicima će se u budućnosti prikazivati dodatni rezultati poput istorijata tih gradova, plaža, kulturnih sadržaja i slično.

Takođe, moći će da pregledaju i “vizuelne priče” i video zapise ljudi koji su posjetili te gradove, a prikazivaće im se i različiti savjeti o mjestima koja bi trebali da posjete i zanimljivim stvarima koje mogu da rade u tim gradovima.

Još jedan zanimljiv novitet odnosi se na opciju “vibracije” gradova, odnosno kvartova u gradovima. Ona će omogućiti da korisnici bliže upoznaju dijelove gradova, restorane i kafiće kako bi bolje osjetili njihovu vibraciju pa će tako moći da steknu utisak da li je taj dio grada možda umjetnički ili npr. dominiraju restorani i slično.

S tom opcijom moći će da saznaju i neke druge informacije koje bi im mogle biti važne, a zasnovane su na brojnim podacima koje je Google skupio tokom godina pa tak će korisnici moći da saznaju kakvu gužvu mogu očekivati u tom restoranu u određeno vrijeme, a vidjeće i podatke o vremenskim prilikama i slično.

Od ostalih zanimljivosti koje je Google predstavio, pomenimo i novitet na mapama zahvaljujući kojem ćemo moći da uživamo u snimcima iz vazduha brojnih poznatih građevina i spomenika, kao i tzv “imerzivni pregled”, koji će kombinovati prikaz prostora iz vazduha sa dodatnim informacijama poput temperature, posjećenosti, saobraćajnih gužvi i slično

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: b92.net

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

U nedjelju Radnik dočekuje Leotar, navijačka grupa slavi 24. rođendan (foto)

Saopštenje za javnost FK ’’Radnik’’ prenosimo u cjelosti: Nedjelja u 17.00č Radnik dočekuje Leotar, navijačka grupa slavi 24. rođendan Naš...

MILIČEVIĆ POTVRDIO: Američke (OFAC) sankcije ugasile račun SDS – naćemo rješenje

Jedini račun Srpske demokratske stranke preko kojeg je ova partija funkcionisala zbog sankcija je danas ugašen, čime je...

ZVANIČNO: Novi direktor “Elektro Bijeljine” Miograd Peranović (foto)

Na sjednici Nadzornog odbora koja je počela danas (petak, 29. mart 2024. godine) i koja je još u...

Juniori KMF ”Radnik MD Shop” pobjedama i stopama svojih starijih kolega

U 12. kolu Premijer futsal lige BiH, uzrast U-19, juniori KMF ’’Radnik MD Shop’’su gostovali u Brčkom, te...