Godišnja inflacija u Srpskoj 5,7 odsto

Datum:

Share post:

Godišnja septembarska inflacija u Republici Srpskoj iznosi 5,7 odsto, a u odnosu na deveti mjesec prošle godine najviše je poskupjela električna energija i to u prosjeku za 16,5 odsto.

Podaci Zavoda za statistiku RS potvrđuju da cijene hrane i dalje rastu, jer je u septembru ove godine skuplja za 6,3 odsto, a u odnosu na prošli mjesec cijene su više za 0,3 odsto.

Ugostiteljske usluge su skuplje za 6 odsto, poštanske za 5,1 odsto, medicinski proizvodi za 4,3 odsto, a cijene u zdravstvu su veće za 4,3 odsto.

U Republici Srpskoj u toku je kampanja “Društveno odgovorni” u organizaciji Ministarstva trgovine, a u kojoj se nekoliko proizvođača, distributera i trgovaca odreklo marže.

Statistički efekti kampanje biće vidljivi u novembru, odnosno kada Zavod za statistiku RS bude objavio indeks potrošačkih cijena za oktobar.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

AMBER ALERT pred PS BiH: U slučaju NESTANKA DJETETA slijedi mobilizacija cjelokupne javnosti

Bosna i Hercegovina još uvijek nema Amber alert sistem koji koriste brojne zemlje svijeta, pa i Srbija i...

Kunić na lovački način

Sastojci 1 kunić 50 ml ulja Za rasol 300 ml vinskog sirćeta 1 kašičica borovnica 1 kašičica klinčića 2...

SPC slavi Svetog Jakova Persijanca

Na današnji dan crkva slavi Svetog Jakova Persijanca, hrišćanskog mučenika i svetitelja koji je živeo u 5. veku. Pravoslavni...

Proglašen najljepši automobil u 2023.

Polestar 4 je osvojio prestižnu nagradu za najljepši dizajn proizvodnog automobila u 2023. Ovu nagradu dodijelio je žiri sastavljen...