“Gmail“ uvodi direktno prevođenje poruke

Datum:

Share post:

“Gmail” donosi novu funkcionalnost korisnicima Androida i iOS: direktno prevođenje poruka unutar same aplikacije. Ovu novost je nedavno saopštio Gugl.

Do sada je funkcija prevoda bila rezervisana samo za veb verziju “Gmaila”. Sa novim ažuriranjem, korisnicima će se na mobilnom uređaju pojavljivati opcija “Prevedi na” kada sadržaj poruke nije na jeziku koji je postavljen kao osnovni na platformi.

Kroz podešavanja, korisnici mogu da prilagode ovo iskustvo tako da odrede da li žele automatsko prevođenje određenih jezika ili, pak, da neki jezici ostaju neprevedeni.

Ako se opcija ne pojavi, a korisniku je potreban prevod, moguće je aktivirati funkciju prevoda kroz meni sa tri tačke u gornjem desnom uglu.

Dok Android korisnici već mogu da koriste novu funkciju, korisnici iOS će morati da budu strpljivi još par nedjelja.

Ova inovacija znatno pojednostavljuje komunikaciju s osobama koje koriste različite jezike, jer korisnici više ne moraju da se oslanjaju na druge aplikacije za prevođenje, prenosi Telegraf.

Ova funkcija će biti dostupna kako individualnim korisnicima, tako i onima koji koriste “Google Workspace”.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

NA PANJIKU OBILJEŽENA 31 GODINA OD HEROJSKE ODBRANE MAJEVICE

Na Panjiku iznad Priboja danas je obilježena 31 godina od odbrane Majevice u Odbrambeno-otadžbinskom ratu i pogibije 16...

Pedagoški fakultet Bijeljina održao Svečanu akademiju i predstavljanje monografije „Istočnik obrazovanja – 30 godina rada Pedagoškog fakulteta“ (foto)

Večeras je u Bijeljini održana Svečana akademija i predstavljanje monografije Pedagoškog fakulteta "Istočnik obrazovanja - 30 godina rada...

BIJELJINA: Braća Rakić za četvrtu pobjedu Proletera iz Dvorova

Proleter iz Dvorova je u posljednjem meču 5. kola drugoligaškog "Istoka" na svom terenu savladao Budućnost iz Pilice...

Počinje obnova i restauracija Aja Sofije

Turska vlada odlučila je da započne dugo čekanu obnovu i restauraciju nekadašnje pravoslavne crkve Aja Sofija u Istanbulu,...