Danas je u Bijeljini održan sastanak Ekspertske grupe za suzbijanje i iskorjenjivanje afričke kuge svinja na kojem su razmatrani prijedlozi i radni materijali koje je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede sačinilo u prevazilaženju trenutne situacije u vezi sa klanjem i termičkom obradom prasadi.

Glavni republički veterinarski inspektor Republike Srpske, Vladimir Milijević rekao je da Inspekcija RS radi po Pravilniku koji je usvojen na nivou BiH i RS i da se taj Pravilnik se ne razlikuje od Pravilnika koji je trenutno u Hrvatskoj, Srbiji i svim ostalim zemljama Evrope, odnosno da su mjere koje je sada sprovode u RS iste kao i u svim zemljama okruženja.

„Frapiran sam izjavama Gradonačelnika Bijeljine koji je rekao da se ništa ne radi. Republička veterinarska inspekcija je na traženje Grada Bijeljina dala svojih pet inspektora koji non-stop rade u Bijeljini. Prošli četvrtak smo bili ovdje, donijeli smo odluke koje smo mogli odmah primjeniti, a već u petak smo završili sve te propise koje smo mogli aktivirati i u subotu predali Službenom Glasniku. U ponedjeljak je izašlo u Službenom Glasniku, a juče su postale pravosnažne mjere koje smo donijeli“, rekao je Milijević, te dodao da Radna grupa nastavlja sa radom u cilju da iznađe rješenja da se spase svinje, a da se ne odstupi od Pravilnika.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име