GAVRIĆ PDP: Mladi da se prijave za jednokratnu novčanu pomoć u visini 100 KM

Datum:

Share post:

– Pozivam mlade da uzmu pomoć od 100 KM koju daje Vlada Republike Srpske, jer država mnogostruko više uzima od svih nas. Lično ću uzeti taj novac i uputiti u humanitarne svrhe, te ovom prilikom pozivam mlade političkih stranaka da urade isto. Ipak, tih 100 KM je instant odluka, možda i sa željom da se pred izbore utiče na mlade, ali to mladima neće riješiti ključne probleme i to nisu sistemske mjere – rekao je predsjednik Savjeta mladih i član Predsjedništva PDP-a Stefan Gavrić gostujući u „Jutarnjem programu“ Radio-televizije Republike Srpske.
 
Gavrić je naveo da svi problemi moraju biti riješeni sistemski, a ne ad hok, te da se za to PDP zalaže i što će implementirati nakon pobjede na oktobarskim izborima, što potvrđuje svojim Programom obnove Republike Srpske.
 
– Jedna od tih konkretnih mjera je program jeftine stanogradnje za mlade u čitavoj Republici Srpskoj. U tom smislu, nadležne institucije bi obezbjeđivale besplatno zemljište za izgradnju tih stambenih jedica, a Vlada bi tražila od lokalnih zajednica da za izgradnju tih jedinica naplaćuje 50% komunalija i na taj način bismo dobili jeftinije stambene jedinice koje bi bile namjenjene mladima. Tržišne cijene divljaju i jednom mladom čovjeku je zaista teško da kupi prvu nekretninu– naveo je Gavrić.
 
Govoreći o aktuelnoj socijalnoj i ekonomskoj situaciji, Gavrić je naveo da je ona ustalasana.
 
– Vlast u ovoj zemlji ne čini ništa da ublaži ustalasalu ekonomsku i socijalnu situaciju. Primjer koji se najčešće spominje i koji je možda najočigledniji, jeste ukidanje akciza na naftne derivate, koje bi se odlukom u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH mogle ukinuti i na taj način bi se izašlo u susret građanima, jer bi se cijene goriva spustile za 40 do 50 feninga. To u Domu naroda blokiraju četiri delegata SNSD-a i do dan-danas nisu objasnili razloge za to – rekao je Gavrić.
 
Gavrić je rekao da podržava stav da se sa svakim treba razgovarati, uključujući i Kristijana Šmita, s kojim su razgovarali i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i patrijarh srpski g. Porfirije.
 
– Razgovarati znači iznijeti svije stavove, ne nužno složiti se po svim pitanjima, a naš stav je uvijek interes Republike Srpske. Sjetićemo se i prošlog mandata na nivou zajedničkih institucija BiH, kada je srpski član Predsjedništva Mladen Ivanić, sa ministrom inostranih poslova Igorom Crnatkom zaustavio reviziju presude protiv Srbije, kada su pokušali da nam ospore Dan Republike, a Ivanić 9. januara izveo Treći pješadijski (Republika Srpska) puk ili kada je ministar Crnadak u Banjaluku, ne u Sarajevo, nego Banjaluku, doveo evropske ministre inostranih poslova i brojne diplomate, čime je jasno pokazao kako vidi poziciju Republike Srpske. Mi ne želimo da trčimo za kvazinacionalnim temama koje nameće SNSD, nego želimo da vodimo odgovornu nacionalnu politiku što je, između ostalog, jasno rečeno i g. Šmitu, niti će nam Dodik određivati s kim ćemo pričati, jer PDP vodi autonomnu politiku – poručio je Gavrić.
 
Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com
 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

ANALIZA: Kome ide u prilog više kandidata za predsjednika Republike Srpske

Za fotelju u Palati Republike na oktobarskim izborima boriće se 31 kandidat. Ali, sve procjene, očekivano, govore da...

BIJELJINA: NIKOLA VLAČIĆ NOVO LICE U KMF “RADNIK“

KMF Radnik iz Bijeljine angažovao je još jedno novo ime pred početak Premijer lige BiH u futsalu. Novo lice...

PIKSEL održao predavanje u prostorijama GO Ujedinjene Srpske u Bijeljini (foto)

Večeras je u prostorijama Gradskog odbora Ujedinjene Srpske Bijeljina održan sastanak na kome je prisustvovao šef Centra za...

BIJELJINA: Sastanak Gradonačelnika sa predstavnicima udruženja poljoprivrednika i Agrarnog fonda

Gradonačelnik Ljubiša Petrović održao je danas u Gradskoj upravi sastanak sa predstavnicima udruženja poljoprivrednika sa područja Semberije i...