Gas u domaćinstvima u Bijeljini do kraja godine

Datum:

Share post:

Danas je u prostorijama Gradske uprave Grada Bijeljina održan sastanak između predstavnika Gradske uprave i kompanije „Srbija gas“. Tema sastanka je bilo privođenje kraju projekta gasifikacije.

„Danas smo pričali o najvažnijem projektu, odnosno o konačnom završetku gasifikacije Grada Bijeljina. Održali smo kvalitetan sastanak sa mnogo činjenica i definisanjem različitih rokova sa nekim budućim projekcijama vezanim za Gradsku toplanu. Uspjeli smo da projekat gasifikacije privedemo do kraja. U ovom momentu, ostalo je da završimo pitanje legalizacije gasovoda s obzirom da moramo da dobijemo dodatnu građevinsku dozvolu imajući u vidu da prethodna dozvola iz 2009. godine nije obuhvatila sva mjesta kroz koja je prošao gas. Naše zadovoljstvo je što je Bijeljina jedina u Republici Srpskoj koja ima čast i mogućnost da radi sa najvećom svjetskom kompanijom „Srbija gas“. Naša ideja je da od sljedeće grijne sezone ljudi mogu koristiti gas“, rekao je u obraćanju medijima Miloš Stevanović, savjetnik generalnog direktora „Srbija gas“.

Aleksandar Todorović, advokat kompanije „Srbija gas“ i „Bijeljina gas“ istakao je da su uspjeli da izvrše dva zadatka koja su se odnosila na magistralni gasovod i distributivnu mrežu u Bijeljini.

„Imali smo dva zadatka: prvi je bio da u građevinskom smislu završimo magistralni gasovod od Šepka do Bijeljine u dužini od 17,3 kilometra i distributivnu mrežu u Bijeljini u dužini od 307 kilometara. To nije bilo završeno do kraja i sada je to u građevinskom smislu okončano u potpunosti. Što se tiče magistralnog gasovoda od Šepka do Bijeljine, za njega smo konačno dobili građevinsku dozvolu početkom decembra prošle godine i ostalo je da se završi manji mašinski dio na primopredajnoj stanici u Šepku što je posao od desetak dana. Nakon toga se radi tehnički prijem i dobićemo upotrebnu dozvolu, što je važno, jer je to osnov za dalju gasifikaciju RS prema Banjaluci, Novom Gradu sa krakom za Pale i Jahorinu“, naveo je Todorović.

TESTNA REKLAMA

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović rekao je da je vrijeme za novu stranicu i novo poglavlje kada je u pitanju projekat gasovoda u Bijeljini.

„Od strane Gradske uprave su 5. februara izdati lokacijski uslovi za postizanje konačne građevinske dozvole. Mi ćemo u skladu sa zakonskim procedurama u najskorijem mogućem roku izdati i naknadnu građevinsku dozvolu, poštujući sve zakonske procedure uz maksimalni angažman zajedno sa partnerskim „Srbija gasom“ i povezati i očuvati energetsku stabilnost. Tu mislemo i na ekosistem, odnosno na stepen zagađenosti vazduha u našem gradu. Konstruktivan razgovor je bio u tom smjeru da tražimo zajedničko rješenje koje je ekološki prihvatljivo za našu Gradsku toplanu i u „Srbija gasu“ postoji puno razumijevanje za pristup za saradnju zajedno sa „Bijeljina gasom“ i Gradskom upravom i takav partnerski odnos će biti intenziviran u narednom periodu“, zaključio je Petrović.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Sve više se traži montažni krov nad glavom

Poskupljenje građevinskog materijala u BiH, ali i hronični nedostatak radne snage odrazili su se na to da sve...

NEŠIĆ, DNS: Saberi se, Brane, jer zna Srpska!

Saopštenje predsjednika DNS RS Nenada Nešića prenosimo u cjelosti: "Tvita Borenović da sam 'treći ljiljan'. Nisko i primitivno! I to...

BORENOVIĆ NEŠIĆU: “Javio se i treći ljiljan“

Predsjednik PDP RS, Branislav Borenović, oglasio se na društvenoj mreži Twitter odgovarajući predsjedniku DNS, Nenadu Nešiću na prozivku...

Milion KM podsticaja za mala i srednja preduzeća

Ministarstvo privrede i preduzetništva Republike Srpske objavilo je danas javni poziv za dodjelu oko milion KM podsticaja za...