''Gala Medica'' BIJELJINA: Snimanje magnetnom rezonancom pod anestezijom (foto)

Datum:

Share post:

Specijalistički centar „Gala Medica“ Bijeljina svakondevno nastavlja sa trendom uvođenja noviteta i širenja dijapazona zdravstvenih usluga koje pruža svojim pacijentima.

Naime, klinika je uvela snimanje magnetnom rezonancom vrhunskih performansi  na aparatu marke Philips, jačine 1.5 T uz sedaciju.

Glavni radiolog i rukovodilac radiološke službe u klinici „Gala Medica“ dr Sreten Nedeljković pojašnjava: „Radi se o snimanju kakvo se izvodi samo na kliničkim centrima i naša klinika  jedina uz KC Banja Luka vrši snimanja ovakvog tipa.

Ističem da čak i većina zdravstvenih centara u Srbiji ne vrši ovakva snimanja, tako da smo ponosi na ovaj naš poduhvat. Navedeno snimanje olakšava i omogućava dijagnostičke pretrage za djecu, starija lica, djecu sa posebnim potrebama, lica koja imaju strah i fobiju od zatvorenog prostora, osobe sa psihorganskim promjenama i koje su psihomotorno nemirne.

TESTNA REKLAMA

Sam metod snimanja zasniva se na tome da se pacijent u prisustvu i asistenciju anesteziologa uspava, nakon čega se izvodi konkretno snimanje. Poslije snimanja pacijenti se bude i normalno vraćaju svojim aktivnostima.

Posebna je čast činjenica da smo za ovakav tip snimanja obezbijedili jednog od najboljih anesteziologa u Srbiji i okruženju, čuvenog doktora Mladena Ercega, načelnika Klinike za anesteziologiju Instituta za majku i dijete, tako da su  naši pacijenti u sigurnim rukama i pod budnim okom najvećih stručnjaka.

Sam aparat magnetne rezonance je vrhunski, tako da naš pacijent moeže da računa na tačnu dijagnozu koa je osnova za adekvatnu i pravovremenu terapiju.

Prva ovakva snimanja smo već uspješno obavili, a naredno vršimo u subotu 18. maja, kada ponovo dolazi dr Erceg“- ističe Nedeljković.

Izvor: desavanjaubijeljini.com
 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Danas se obilježava Sveta Petka Trnova

Srpska pravoslavna crkva i vernici slave praznik posvećen prepodobnoj mučenici Paraskevi, u narodu poznatoj kao Petka Trnova Praznik Svete...

Ekstenzija za Chrome i Edge krade imejlove korisnika

Malver koji su istraživači iz firme Volexity nazvali SHARPEXT je u formi ekstenzije za veb pregledače Google Chrome...

AGRO SAVJET: Kako napraviti gajilište za proizvodnju šampinjona

U intenzivnom gajenju šampinjona postoje gajilišta u kojima se odvija čitava proizvodnja počev od unošenja zasijane podloge do...

SERVISNE INFORMACIJE za 8. avgust: Prekidi u snabdijevanju vodom

Zbog otklanjanja kvara na vodovodnoj mreži i priključenja novog korisnika na vodovodnu mrežu, danas će, u vremenu od...