FUTSAL LIGE USKORO KREĆU, EVO KAKO ĆE IZGLEDATI FORMAT TAKMIČENJA

Datum:

Share post:

Futsal sezona u Republici Srpskoj definitivno će krenuti 28. oktobra. Ostalo je još da Izvršni odbor FSRS ili Odbor za hitna pitanja potvrde format takmičenja i lopta će se zakotrljati u dvoranama širom Republike Srpske.

Nedoumica je sistem takmičenja, odnosno da li će biti jedna Prva liga, dvije, tri Druge lige ili četiri. Kako saznajemo, definitivna odluka je da će sistem takmičenja ostati isti. Komitet za futsal FSRS je na jučerašnjem sastanku donio odluku da se Prva liga Republike Srpske ne mijenja i da će deset klubova da se bori za titulu prvaka Republike Srpske i plasman u Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

Istina, postoji nedoumica da li će KMF Ugljevik i KMF Kotor Varoš nastupiti ove sezone u takmičenju, ali ako i ne budu, liga kreće sa preostalim brojem timova. Plan je da se kroz koju sezonu prvoligaški karavan i zvanično smanji na osam klubova. Tako će Prvu ligu ove sezone činiti KMF Policajac koji je ispao iz Premijer lige BiH, KMF Nevesinje i Futsal Sokrates kao osvajači dvije druge lige, te KMF Boračka Gradiška, KMF Željeznica Trnovo, KMF Borac Banja Luka, KMF Beli Anđeo, KMF Leotar Trebinje i pomenuti KMF Ugljevik i prvak preostale Druge lige, KMF Kotor Varoš, ukoliko se odluče na nastup.

Promjena će biti u Drugoj ligi. Umjesto postojeće tri grupe, igraće se četiri grupe, sa sedam, odnosno osam ekipa. Pobjednici liga neće ostvariti plasman u viši rang takmičenja direktno, već će u baražu igrati za popunu Prve lige iz koje će regularno ispadati jedna ekipa, ili više njih zavisno od Premijer lige BiH.

Ideja Komiteta za futsal FSRS jeste da se Prva liga Republike Srpske maksimalno uozbilji i da se futsal ovog entiteta vrati na mapu Bosne i Hercegovine jer je posljednjih godina primjetno da kaska za Federacijom BiH, što se vidi po samo jednom, eventualno dva kluba u Premijer ligi BiH.  Zbog toga, pokušaće boljom organizacijom i ozbiljnošću Prve lige da stvaraju klubove koji će kada uđu u Premijer ligu BiH tu i ostati.

I dalje je primjetna tendencija stvaranja novih klubova u Republici Srpskoj, tako da su sada 43 registrovana kluba i svi oni će nastupiti u najmasovnijem takmičenju, Kupu Republike Srpske. Za novu sezonu osnovani su Imperija iz Šamca, te Akademac iz Trebinja. 

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: sportdc.net

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

USVOJEN Izborni zakon Republike Srpske

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je na Trinaestoj posebnoj sjednici Izborni zakon Republike Srpske. Za Izborni zakon glasao je...

Na današnji dan prije 32 godine ODBRANJENA vojna fabrika „Pretis“

Iz Udruženja građana boraca i njihovih potomaka Treće sarajevske brigade VRS izdato je saopštenje o istorijskim događajima iz...

PETROVIĆ: Regulacioni planovi Bijeljine na javnoj raspravi – privredni razvoj se nastavlja (foto)

Danas je u Gradskoj upravi održan sastanak na temu izrade regulacionih planova „Agro-tržni centar“ i „Industrijska zona 4“...

ALEKSANDAR ĐURĐEVIĆ: Srpska zvala, narod se odazvao – ne priznajemo nikakve lažne rezolucije (foto)

Republika srpska zvala, narod se odazvao - sa veličanstvenog skupa poručeno: ne priznajemo nikakve lažne rezolucije Oko 50 000...