U periodu od 22.5.2023. do 26.5.2023. godine Fakultet poslovne ekonomije Bijeljina je bio učesnik IX Međunarodne sedmice 2023. na Univerzitetu „Lucian Blaga“ u sklopu Erasmus+ programa. Sa temom „Erasmus without papers – Erasmus without borders“ akcenat je bio na razvoju internacionalizacije u digitalno orijentisanom svetu i njihovog pozitivnog uticaja na visokoškolske ustanove.

Ove godine Međunarodna sedmica je imala preko 80 predavača i istraživača iz 30 zemalja sa svih kontinenata. Imali smo čast da su sa našeg Fakulteta bila 4 predstavnika (doc. dr Biljana Kovačević, viši asistent Anja Rajak, viši asistent Milijana Milovanović, viši asistent Biljana Stanivuk).

Tokom Međunarodne sedmice, pored upoznavanja sa svim sadržajima koje Univerzitet domaćin nudi, učesnici su imali priliku da prisustvuju predavanjima na svim fakultetima u okviru Univerziteta. Pored toga, prestavnici Fakulteta poslovne ekonomije prisustvovali su okruglom stolu radnog naziva „Internationalization in HEI“ i tom prilikom je Anja Rajak, kao kontakt osoba za međunarodnu saradnju na Fakultetu poslovne ekonomije, predstavila naš Univerzitet i Fakultet. Aktivnim učešćem u radu okruglog stola, učinjen je veliki korak naprijed u prezentaciji naše institucije i otvorene su mogućnosti za saradnju, kako sa Univerzitetom „Lucian Blaga“, tako i sa ostalim univerzitetima učesnicima. Zatim, naš doprinos Međunarodnoj sedmici 2023. ogleda se i u prezentaciji Univerziteta u Istočnom Sarajevu, koju je održala Milijana Milovanović na Fakultetu nauka.

Pored radnih sastanaka predviđenih planom i programom aktivnosti u okviru projekta, predstavnici Fakulteta su učestvovali i u neformalnim sastancima čiji cilj je bio bliže upoznavanje sa ostalim učesnicima iz istih naučnih oblasti i stvaranje mogućnosti za dalju saradnju sa novim partnerima.

Tokom Međunarodne sedmice, učesnici su imali priliku da se upoznaju sa kulturom i istorijom ovog prelijepog rumunskog grada. Domaćini su organizovali i posjetu čuvenom Brandvorcu i gradu Brašov.

Ova posjeta je, nadamo se, početak uspješne saradnje Fakulteta poslovne ekonomije Bijeljina i Univerziteta „Lucian Blaga“ kroz Erasmus+ projekte.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име