Gradonačelnik Bijeljine novac trošio na fotografa i objave na Facebooku, a za reprezentaciju dvostruko više od odobrenog

Datum:

Share post:

Narodnim novcem iz budžeta Bijeljine gradonačelnik LJubiša Petrović finansirao je tri fotografa, objave na „Fejsbuk“ stranici od kojih su neke bile i lične, a za reprezentaciju je utrošio 68.000 KM, umjesto planiranih 30.000 KM, objavljeno je u izvještaju interne revizije o reviziji izvršenja budžeta u 2022. godini.

Pored dva stalno zaposlena radnika u Gradskoj upravi na poslovima izrade fotografija, sa jednim fizičkim licem zaključen je ugovor o djelu za ove usluge i plaćano 1.200 KM mjesečno, a ugovor je trajao od decembra 2021. do oktobra prošle godine.
Bruto naknade po ovom ugovoru izvršene su sa budžetske pozicije kabinet gradonačelnika 11.801 KM i pozicije Odjeljenja za finansije 3.349 KM, dok je za objave na „Fejsbuk“ stranici isplaćeno 2.000 KM iz budžeta grada.
Gradonačelnik je za reprezentaciju potrošio više od dvostrukog iznosa godišnjeg budžeta za ove namjene, plan je bio 30.000 KM, utrošeno je 68.000 KM.
Jedan od primjera nepravilnog trošenja narodnog novca je 6.000 KM za nabavku karata za koncert, pri čemu nema zapisa kome su i kada karte podijeljene.
Određenim licima su prilikom službenih putovanja, osim dnevnice, kao naknade za ishranu priznati i troškovi hrane i pića u bruto iznosu 1.789 KM.
Dešavanja u Bijeljini
Izvor: ntvarena.com/srna.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

PODRUČNA PRIVREDNA KOMORA BIJELJINA: Održana stručna radionica iz oblasti sajber bezbjednosti (video)

U Bijeljini je održana stručnu radionica pod nazivom ”Sajber bezbjednost i inovativne mrežne tehnologije u industriji – Izazovi...

Šta slijedi nakon što je NS RS donijela Izborni zakon Srpske?

Poslanici većine u Narodnoj skupštini Republike Srpske usvojili su u noći sa četvrtka na petak novi Izborni zakon...

VUKANOVIĆ: Ljudi iz Srbije da se ne miješaju u političke prilike u Srpskoj (video)

Nebojša Vukanović, ispred Liste za pravdu i red na NSRS obratio se predsjedniku NSRS, Nenadu Stevandiću, kritikujući činjenicu...

Sergej Barbarez novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Barbarez je naslijedio Savu Miloševića koji nije produžio ugovor nakon što selekcija BiH nije uspjela izboriti plasman na...