Saopštenje za javnost prenosimo u cjelosti:

Na osnovu Odluke Vlade Republike Srpske broj: 04/1-012-2-2907/24 od 19.09.2024. godine (“Službeni glasnik Republike Srpske” broj: 84/24), dana 11.10.2024. djelimično su odobrena sredstva i izvršena uplata sredstava iz Programa socijalnog zbrinjavanja radnika u iznosu 2.500.000 KM. Navedenom odlukom sredstva se raspoređuju Fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje Republike Srpske u iznosu od 2.413.433,87 KM za potpunu uplatu  doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje za 789 radnika iz 20 preduzeća i to: „Trudbenik FPA“ d.o.o. Doboj, JP „Vodovod i kanalizacija“ Rogatica, „Robne rezerve Republike Srpske“ a.d. Banja Luka, ODP „Šuma-tehna“ sa p.o., KP „Zelenilo i čistoća“ a.d., AD „Trgopromet“ Derventa, Preduzeće za ugostiteljstvo, turizam i trgovinu a.d. Sokolac, „Unioninvest“ Istočno Sarajevo, „Trudbenik FKO“ Teslić, „Dekorativa“ a.d. Gacko, ODP Klaonica i fabrika za preradu mesa Han Pjesak, KP „Lisina“ a.d. Šipovo, Javno preduzeće Republike Srpske za upravljanje i gazdovanje poslovnim prostorom sa p.o. Banja Luka, „Fabrika motora specijalne namjene“ a.d. Pale, ZZ „Župa“ Laktaši, MTK „Metalotehna“ a.d. Kneževo, „Agrokombinat“ a.d. Rogatica, „Vodovod i kanalizacija“ a.d. Vlasenica, KP „Čistoća“a.d. Vlasenica, AD za promet roba na veliko i malo eksport – improt „Duvan“ Doboj.

Preostali iznos od 86.566,13 KM odnosi na trinaest (13) radnika koji su se prijavili na Javni poziv Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje Republike Srpske otvoren do 31.12.2024. godine, a koji sa  uplatom  navedenih sredstava stiču  uslove za ostvarivanje prava  na starosnu penziju.

Radnici kojima je izvršena uplata sredstava, sa kojom ispunjavaju uslove za penziju, mogu odmah da podnesu zahtjev za ostvarivanje prava na starosnu penziju kod Fonda PIO Republike Srpske, u nadležnoj poslovnici Fonda.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име