FOND PIO: Dostavljanje potvrde o životu do kraja tekuće godine za korisnike Fonda PIO Republike Srpske sa prebivalištem na području Srbije više nije uslov za nastavak redovne isplate penzija u narednoj godini

Datum:

Share post:

Unapređenjem postojeće saradnje između Fonda PIO Republike Srpske i Republičkog fonda PIO Srbije i stavljanjem u funkciju elektronske razmjene podataka o činjenici nastupa  smrti korisnika prava na penziju, dostavljanje potvrde o životu do kraja tekuće godine za korisnike Fonda PIO Republike Srpske sa prebivalištem na području Srbije više nije uslov za nastavak redovne isplate penzija u narednoj godini.

Obavještavamo 20.520 korisnika Fonda PIO Republike Srpske sa prebivalištem u Srbiji  da više nisu u obavezi, kao što je to bilo do sada, da na kraju kalendarske godine dostavljaju potvrdu o životu.

Na ovaj način korisnicima Fonda PIO Republike Srpske sa prebivalištem u Srbiji olakšava se obezbeđenje dokumentacije tako što se potvrda o životu, kao dokument kojim se obezbeđuje nastavak isplate penzije u narednoj godini, potpuno ukida.

Time prestaje i dosadašnja praksa odlaska korisnika do jednog od pet nadležnih organa za ovjeru potvrde o životu, što pojednostavljuje i olakšava obavezu korisnika po pitanju dokazivanja njihovog statusa.

Fond PIO Republike Srpske je mogućnost elektronske razmjene podataka o činjenici smrti korisnika zaokružio sa svim nosiocima osiguranja država nastalih na području bivše SFRJ osim sa Fondom PIO Makedonije, gdje  živi oko 180 korisnika.

Elektronskom razmjenom podataka o činjenici nastupa smrti, praktično se smanjuje mogućnost preplate penzije u slučajevima kada  se činjenica smrti  korisnika prava, u skladu sa zakonom, Fondu ne prijavljuje blagovremeno, odnosno u roku od 30 dana.  

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

SAJAM KOZMETIKE & MASTER CLASS U NEDJELJU U BIJELJINI (foto)

SAJAM KOZMETIKE & MASTER CLASS BY BEAUTY BAR & HEDONIZAM  Za Vas smo spremili jednu divnu manifestaciju koju održavamo u...

Podržimo odbojkaše Radnika u borbi za titulu u Premijer ligi BiH (foto)

U petak od 19.00 časova u dvorani Gimnazije Filip Višnjić u Bijeljini na programu je drugi meč finala...

Gradska Boračka organizacija Bijeljina u nedjelju će obilježiti dan Bitke za Banj brdo

Tokom bitke na Banj brdu, 21. aprila 1993. godine, u jednom danu su poginula 33 borca, 32 ranjeno,...

Partijama iz budžeta 375,6 miliona KM

Političkim partijama u Bosni i Hercegovini sa svih nivoa vlasti, od 2004. godine, zaključno sa 2023. godinom isplaćeno...