FOND PIO: Dostavljanje potvrde o životu do kraja tekuće godine za korisnike Fonda PIO Republike Srpske sa prebivalištem na području Srbije više nije uslov za nastavak redovne isplate penzija u narednoj godini

Datum:

Share post:

Unapređenjem postojeće saradnje između Fonda PIO Republike Srpske i Republičkog fonda PIO Srbije i stavljanjem u funkciju elektronske razmjene podataka o činjenici nastupa  smrti korisnika prava na penziju, dostavljanje potvrde o životu do kraja tekuće godine za korisnike Fonda PIO Republike Srpske sa prebivalištem na području Srbije više nije uslov za nastavak redovne isplate penzija u narednoj godini.

Obavještavamo 20.520 korisnika Fonda PIO Republike Srpske sa prebivalištem u Srbiji  da više nisu u obavezi, kao što je to bilo do sada, da na kraju kalendarske godine dostavljaju potvrdu o životu.

Na ovaj način korisnicima Fonda PIO Republike Srpske sa prebivalištem u Srbiji olakšava se obezbeđenje dokumentacije tako što se potvrda o životu, kao dokument kojim se obezbeđuje nastavak isplate penzije u narednoj godini, potpuno ukida.

Time prestaje i dosadašnja praksa odlaska korisnika do jednog od pet nadležnih organa za ovjeru potvrde o životu, što pojednostavljuje i olakšava obavezu korisnika po pitanju dokazivanja njihovog statusa.

TESTNA REKLAMA

Fond PIO Republike Srpske je mogućnost elektronske razmjene podataka o činjenici smrti korisnika zaokružio sa svim nosiocima osiguranja država nastalih na području bivše SFRJ osim sa Fondom PIO Makedonije, gdje  živi oko 180 korisnika.

Elektronskom razmjenom podataka o činjenici nastupa smrti, praktično se smanjuje mogućnost preplate penzije u slučajevima kada  se činjenica smrti  korisnika prava, u skladu sa zakonom, Fondu ne prijavljuje blagovremeno, odnosno u roku od 30 dana.  

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

LUKA PETROVIĆ: Izjednačiti i povećati koeficijente u RiTE Gacko i Ugljevik

Generalni direktor "Elektroprivrede Republike Srpske" Luka Petrović izjavio je danas da plate rudara treba povećati, ali da treba...

Luka Jović u timu Srbije protiv Kameruna

Reprezentaciju Srbije u ponedjeljak očekuje drugi meč na Mundijalu, a selektor Dragan Stojković odlučiće se za drugu formaciju...

Trener i članovi uprave Zvijezde 09 bodrili Srbiju u meču protiv Brazila (foto)

Brazil i Srbija su u Kataru odigrali svoj prvi meč na Svjetskom prvenstvu, a Karioke su dominantno stigle...

DOM NARODA BiH: Čiji delegati će na kraju IZVISITI – I opozicija računa na glasove Pokreta za državu

Iako se činilo da je sve napokon jasno kada je u pitanju izbor srpskih delegata u Dom naroda...