FOND PIO: Dostaviti potvrde o redovnom školovanju

Datum:

Share post:

Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje Republike Srpske obavještava korisnike porodične penzije-djecu na redovnom školovanju da u toku mjeseca septembra i oktobra, za školsku 2022/2023 godinu, vrši obezjeđivanje i evidentiranje potvrde o redovnom školovanju.

Za djecu korisnike porodične penzije, uzrasne dobi 15-19 godina, koji pohađaju srednju školu (1.123 korisnika) potvrdu o redovnom školovanju potrebno je dostaviti Fondu PIO, najkasnije, do 23. septembra 2022. godine.

Za djecu korisnike porodične penzije, studente, starosne dobi 19-26 godina (1.646 kori-snika), potvrdu o redovnom školovanju potrebno je dostaviti do 24. oktobra 2022. godine. Za dostavljanje školske potvrde za studente Fond će poziv ponoviti još jednom, u toku mjeseca oktobra 2022. godine.

Fond PIO poziva korisnike porodične penzije-djecu na redovnom školovanju da školsku potvrdu dostave blagovremeno u najbližu poslovnicu Fonda PIO, za korisnike u Republici Srpskoj, a za korisnike sa prebivalištem van Republike u nadležnu filijalu Fonda PIO, kako bi se isplata porodične penzije mogla nastaviti redovno i bez prekida.

TESTNA REKLAMA

O obavezi dostavljanja potvrde o redovnom školovanju Fond korisnike obavještava i putem pisane poruke na čeku prilikom isplate penzije za mjesec avgust i septembar 2022. godine.
Nedostavljanje potvrde o redovnom školovanju, u navedenom roku, predstavlja da se dijete-korisnik porodične penzije više ne nalazi na redovnom školovanju, nakon čega se vrši obustava isplate.

Za dostavljene školske potvrde Fond PIO, u okviru zakonskog postupanja, zadržava pravo da izvrši provjeru ispravnosti kod škole ili fakulteta, kao izdavaoca tog dokumenta.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

U Bijeljini počelo ponovno brojanje glasova sa 13 izbornih mjesta

Gradska izborna komisija (GIK) Bijeljina počela je danas otvaranje vreća i ponovno brojanje glasova radi pravilnog objedinjavanja utvrđenih...

Sastanak Izvršnog odbora RSS: Dokazali smo snagu, nastavljamo još jače

Republička stranka Srpske /RSS/ održala je večeras u Bijeljini sastanak proširenog Izvršnog odbora na kojem su analizirani rezultati...

“DESNA RUKA” Dodik o isključenju Igora Radojičića iz SNSD

NEKADAŠNJA “DESNA RUKA” Dodik otkrio šta misli o isključenju Igora Radojičića iz SNSD Lider SNSD Milorad Dodik izjavio je...

Vukanović o rezultatima izbora: Kandidatura Vojina Mijatovića je bila plod dogovora s Dodikom

Nebojša Vukanović, lider liste Za pravdu i red, komentarisao je za Klix.ba izborne rezultate i poručio da je...