FOND DJEČIJE ZAŠTITE: Redovna isplata prava iz sistema dječje zaštite počela je danas

Datum:

Share post:

Redovna isplata prava na dodatak na djecu, prava na materinski dodatak, prava na pomoć za opremu novorođenčeta, prava na pronatalitetnu naknadu za trećerođeno i četvrtorođeno dijete i prava na naknadu roditelju – njegovatelju ili njegovatelju za mjesec avgust 2022. godine počinje danas, 6. septembra 2022. godine (utorak).

Avgustovska isplata dodatka na djecu obuhvata 20.929-oro djece, odnosno 12.092 korisnika – roditelja, za prvo, drugo, treće i četvrto dijete, kao i za djecu vulnerabilnih kategorija. Za isplatu ovog prava obezbijeđeno je ukupno 2.534.943,60 KM.

Materinskim dodatkom za mjesec avgust obuhvaćena je 5.051 majka-porodilja, a za isplatu ovog prava je izdvojeno 2.045.655,00 KM.

Danas počinje i isplata prava na pronatalitetnu naknadu za trećerođeno i četvrtorođeno dijete. Pravo na pronatalitetnu naknadu za trećerođeno i četvrtorođeno dijete ostvarilo je 147 majki/porodilja, odnosno 132 trećerođene i 22 četvrtorođene djece. Za isplatu ovog prava izdvojeno je 89.100,00 KM.
Za isplatu prava na pomoć za opremu novorođenčeta izdvojeno je 407.500,00 KM za 793 porodilje/majke, odnosno 815 djece/novorođenčadi.

TESTNA REKLAMA

Isplatom za mjesec avgust za pravo na naknadu roditelju-njegovatelju ili njegovatelju izdvojena je ukupno 351.390,00 KM, za ukupno 653 roditelja/njegovatelja.

Na osnovu prava za refundaciju naknade plate za vrijeme korišćenja porodiljskog odsustva za mjesec avgust izdvojeno je i isplaćeno 5.451.024.64 KM.

Obavještavaju se korisnici da se za ostvarivanje i preispitivanje uslova za ostvarivanje prava mogu obratiti poslovnicama JU Javnog fonda za dječiju zaštitu, u mjestima u kojima imaju prebivalište.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

NIKAD ROB! Nenad Nešić nije pokazao tri prsta u Sarajevu… prvo je poljubio skupljena tri prsta u položaju za pravljenje “osjene tijela krstom“…

NIKAD ROB! Nenad Nešić nije pokazao tri prsta u Sarajevu... prvo je poljubio skupljena tri prsta u položaju...

Isplaćeno 361.572 KM podsticaja za premiju za povrće

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske isplatilo je danas 361.572 KM obaveza po osnovu podsticaja za razvoj...

Nedostaje još 1.000 KM! Nataša Ćejić treba pomoć dobrih ljudi da bi se izliječila (foto)

Nataši Ćejić sa samo 26 godina odstranjena je žučna kesa, ali borba za zdravlje i dalje traje. Nedostaje...

Teodora Terzić iz Bijeljine – jedina žena među 65 vitezova, plivala za Časni krst (foto, video)

Zahvaljujući medijima, i ove godine imali smo priliku da vidimo ko je sve zaplivao za Časni krst na...