FOND DJEČIJE ZAŠTITE: Redovna isplata prava iz sistema dječje zaštite počela je danas

Datum:

Share post:

Redovna isplata prava na dodatak na djecu, prava na materinski dodatak, prava na pomoć za opremu novorođenčeta, prava na pronatalitetnu naknadu za trećerođeno i četvrtorođeno dijete i prava na naknadu roditelju – njegovatelju ili njegovatelju za mjesec avgust 2022. godine počinje danas, 6. septembra 2022. godine (utorak).

Avgustovska isplata dodatka na djecu obuhvata 20.929-oro djece, odnosno 12.092 korisnika – roditelja, za prvo, drugo, treće i četvrto dijete, kao i za djecu vulnerabilnih kategorija. Za isplatu ovog prava obezbijeđeno je ukupno 2.534.943,60 KM.

Materinskim dodatkom za mjesec avgust obuhvaćena je 5.051 majka-porodilja, a za isplatu ovog prava je izdvojeno 2.045.655,00 KM.

Danas počinje i isplata prava na pronatalitetnu naknadu za trećerođeno i četvrtorođeno dijete. Pravo na pronatalitetnu naknadu za trećerođeno i četvrtorođeno dijete ostvarilo je 147 majki/porodilja, odnosno 132 trećerođene i 22 četvrtorođene djece. Za isplatu ovog prava izdvojeno je 89.100,00 KM.
Za isplatu prava na pomoć za opremu novorođenčeta izdvojeno je 407.500,00 KM za 793 porodilje/majke, odnosno 815 djece/novorođenčadi.

TESTNA REKLAMA

Isplatom za mjesec avgust za pravo na naknadu roditelju-njegovatelju ili njegovatelju izdvojena je ukupno 351.390,00 KM, za ukupno 653 roditelja/njegovatelja.

Na osnovu prava za refundaciju naknade plate za vrijeme korišćenja porodiljskog odsustva za mjesec avgust izdvojeno je i isplaćeno 5.451.024.64 KM.

Obavještavaju se korisnici da se za ostvarivanje i preispitivanje uslova za ostvarivanje prava mogu obratiti poslovnicama JU Javnog fonda za dječiju zaštitu, u mjestima u kojima imaju prebivalište.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

MIGRANTI u Bijeljini – Sve ih više i u Hercegovini

Migranti su opet zaprijetili granicama BiH. Zadnjih dana sve više naviru na sjeveroistoku i sjeverozapadu. Graničari kažu da...

PETROVIĆ: ’’Sistem te laže, ne veruj šta ti kaže, ovaj život je borba, od rođenja do groba, zato ustani odmah!’’

Srpska demokratska stranka, Partija demokratskog progresa i Pokret za pravdu i red Nebojše Vukanovića organizovali su mirne proteste...

MALETIĆ otvorio danas Međunarodni poljoprivredni simpozijum „Agrosim 2022“

Pomoćnik ministra poljoprivrede Zoran Maletić otvorio je danas Međunarodni poljoprivredni simpozijum „Agrosim 2022“ na kojem učestvuju stručnjaci iz...

LOPARE: JOVANI – SLAVA CRKVE U TOBUTU

U Tobutu kod Lopara obilježen je praznik Začeće Svetog Jovana Krstitelja – Jovani, krsna slava tobutske crkve Svetog...