FK „Sloga junajted“, mjesna zajednica Vuk Karadžić: Zahvalnost poslaniku Milici Lovrić i Vladi RS za podršku

Datum:

Share post:

Zahvaljujuči poslaniku u NSRS Milici Lovrić, a samim tim i Vladi Republike Srpske, inicijativa Fudbalskog kluba „Sloga junajted“ iz mjesne zajednice Vuk Karadžić koji ima oko 130 sportista, naišla je na razumijevanje i finansijsku pomoć za izgradnju infrastrukture i potrebe kluba, koji trenutno ima oko 130 članova i uspješnu Školu fudbala.

-Lijep je osjećaj kad inicijativu sa lokalnog, realizujete na republičkom nivou. Entuzijasti kluba, treneri, obratili su mi se sa inicijativom, a potom i zahtjevom, što sam svakako shvatila kao zadatak koji je vrijedan truda i zalaganja, jer je riječ o sportu, a sport, posebno za našu djecu, znači zdrav način života. Moram naglasiti da je zahtjev naišao na izuzetnu podršku srpskog člana Predsjedništva Milorada Dodika i predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović, kao i Ministarstva za porodicu, omladinu i sport. Projekat je prihavćen i odobrena su sredstva za uređenje sportskog terena i sve drugo što je potrebno da ovaj prostor zadovolji standarde kvalitetnih treninga i sportskih nadmetanja“, rekla je Lovrićeva i naglasila da je Vlada Republike Srpske na čelu sa SNSD-om i ovim gestom pokazala da vodi računa o mladim naraštajima i njihovim potrebama.

-Uređenjem stadiona naša djeca, njihovi roditelji, ali lokalna zajednica dobijaju mjesto koje će biti naš ponos, stariji sportisti takođe dobijaju odlične uslove za sportske aktivnosti, a cjelokupna društvena zajednica dobija ono ćemu svi težimo, da nam djeca žive zdravo i u sportskom duhu“, rekla je Lovrićeva. Zadovoljstvo što je Vlada RS na čelu sa SNSD-om imala razumijevanja za potrebe FK „Sloga junajted“, izrazio je i Vladimir Radulović čiji sin trenira u Školi fudbala.

-Sport i zdrav način života su nešto što je potrebno svima, a posebno za našu djecu. Ovaj klub mnogo pažnje poklanja sportu, a prije tri godine su počeli i sa Školom fudbala, što smo, mi roditelji, pozdravili. Posebno nas raduje što je klub naišao i na podršku Vlade RS, resornog ministarstva, srpskog člana Presjedništva Milorada Dodika i predsjednice Srpske  Željke Cvijanović, a svakako da raduje i maksimalna podrška poslanika Milice Lovrić, koja se založila za našu djecu i FK „Sloga junajted“, rekao je Radulović. Zahvalicu poslaniku Milici Lovrić u ime kluba i roditelja, uručio je trener u omladinskom fudbalskom klubu „Sloga junajted“Boriša Bodiroga.

-Najljepša stvar koja je mogla da nam se desi u protekle tri godine od kad postoji omladinski klub i koji ima oko 100 članova, desila se. Inicijativa koju smo podnijeli i za koju se založila poslanik Milica Lovrić, podržana je od Vlade RS i resornog ministarstva, a sredstva koja će biti uložena za infrastrukturu doprinijeće afirmaciji sporta na ovim prostorima“, rekao je Bodiroga i poslaniku Milici Lovrić se zahvalio i što se kao ljekar angažuje da pregleda članove kluba.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

PODRUČNA PRIVREDNA KOMORA BIJELJINA: Održana stručna radionica iz oblasti sajber bezbjednosti (video)

U Bijeljini je održana stručnu radionica pod nazivom ”Sajber bezbjednost i inovativne mrežne tehnologije u industriji – Izazovi...

Šta slijedi nakon što je NS RS donijela Izborni zakon Srpske?

Poslanici većine u Narodnoj skupštini Republike Srpske usvojili su u noći sa četvrtka na petak novi Izborni zakon...

VUKANOVIĆ: Ljudi iz Srbije da se ne miješaju u političke prilike u Srpskoj (video)

Nebojša Vukanović, ispred Liste za pravdu i red na NSRS obratio se predsjedniku NSRS, Nenadu Stevandiću, kritikujući činjenicu...

Sergej Barbarez novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Barbarez je naslijedio Savu Miloševića koji nije produžio ugovor nakon što selekcija BiH nije uspjela izboriti plasman na...